Djupa skärsår av sked och plåttallrik,
Kjell Ekborg,
(Roman)

Utgivningsdatum.
22:e Jan 2012
ISBN nr:978-91-86937-10-2
200 sid, StorPocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

När ögonen vant sig vid mörkret, kommer tvivlet. Hans kläder luktar malmedel. Ett ensamt fönster med svart galler dödar ljuset. Korridorerna är döda – de människor, som sitter likt dockor på de vita bänkarna, talar inte …
En roman som utspelar sig i Helsingborg. Sven föds år 1930,
och vi får följa han och kompisen Arne, där Barnrikehusen
– Mariahusen – och S:ta Maria spelar en central roll.
– Jag hör röster! Var är jag?
– Du är inspärrad på sinnessjukhus.
– Jag är inte sjuk.
– Nu väntar insulin- och elchocker för dej. Du ska bli en lätthanterlig
patient.
– Jag vill inte.
– Här har du ingen talan och gör du inte som de säger, blir du lobotomerad.
– Jag förstår inte!
– De skär, kanske med en förgylld ishacka, i din hjärna!
– Vem är du?
– Döden.

Sven föddes 1930 i ett av barnrikehusen – Mariahusen – vid folkparken i Helsingborg. Han hade inga problem att finna kompisar, då det i trappuppgången bodde 31 ungar i varierande storlekar och åldrar. Folk sa att han var lite seg i huvudet, och runt huskropparna dansade orden domm i nöttan och fubick. Skomakare Brink påstod, att Sven påminde om ett ostämt piano. Ingen gav sig dock på honom, då hans två bröder – Erik och Alf – var breda över axlarna.
30 år senare skriver Sven in sig frivilligt på S:ta Maria. En trött stentrappa, med fyra smärtsamma betongsteg, väntar på att Sven ska nå den kolabruna dörren. En skötare i blå rock följer honom till avdelningssköterskan. Här på avdelningen började en undersökning som påminde Sven om mönstringen på Jakob Hansens Hus 1949, då han var 19 år. Även temperatur och puls registrerades, och fördes in i en blå liggare.
Han kunde inte komma undan att bada badkar. Ett vitt badkar som stod på en metallställning en halvmeter upp i luften. Vitt kakel och betonggolv, ett kvadratiskt fönster indelat i fyra frostiga rutor. Här gällde det att vara foglig och inte ställa till jävelskap. Han fick vara glad, att slippa ett långbad med vakt; 36ºC i 12 timmar för oroliga patienter! Efter att ha tagit på sina sjukhuskläder är det sängdags för Sven, och han känner sig som ett barn i sovpåse i en hög spjällsäng.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Tegelkartor,
Tove Folkeson,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
12:e Dec 2011
ISBN nr:978-91-85807-98-7
65 sid, StorPocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Asfalten glittrar om man tittar rakt ned i den och det är sol.
Tegelkartor är en lek med gatorna, skrymslena, orden, materialen, människorna och fordonen som utgör det vi kallar urban miljö.
Tove Folkesson har skrivit, tecknat och fotograferat en samling urban poesi. Hon besjunger staden på samma vis som naturlyrikerna besjunger landskapet.
Tegelkartor vill kartlägga men också spräcka upp rutnätet av stigar, spår, allfarsvägar.
Byggnaderna ruskar på sig och kommer till liv. Gatan andas. Varje bortblåst lattemugg bär med sig meddelanden att dekryptera.
Tegelkartor utspelar sig i Malmö.

Tove Folkesson är född 1981 och bor i Malmö. Hon har studerat språk, musik och arkitektur. Går Lunds Universitets författarskola samt jobbar med scenkonst och är med i redaktionen för Tidskriften Ordkonst.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 


     
 
Hjärtspöken,
Elisaveta Gräsbeck,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
20:e Nov 2011
ISBN nr:978-91-86937-04-1
61 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

... "jag har velat fånga slutet på början hitta färg som kan matcha panik plocka slocknade stjärnor som fallit och tonsätta tårkvävda skrik (allt för att visa dig stilla ur öppna skälvande händer) men det finns inga ord för lungor som nästan brister" ...


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Mr. Lindemann går igen,
Andreas Lindemann,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
17:e Nov 2011
ISBN nr:978-91-86937-03-4
53 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Jag heter Andreas Lindemann och har kommit att bli lite över medelåldern. Jag är en anställningslös person som arbetar med ord. Det med ord kan vara farligt, så det gäller att bruka dem varligt.  Det är även en konst att vara människa. , Vi väljer ofta att visa upp en yrkestitel då vi träffar på varandra, svårare är det att visa upp sin själ. Just därför väljer jag att svara då jag får frågan vad jag jobbar med ”Jag jobbar med att vara människa”

Jag kan här skriva och säga er att jag har använt skrivandet som ett sätt att bearbeta och komma underfund med vem jag är och varför jag blev den jag blev. Skrivandet kan vara ett sätt att möta sig själv på. Det kan också vara ett sätt att ta reda på vad man har i sitt inre.Många av våra flyktbeteenden som vi har, beror på att vi inte vill till ta itu med vårt bagage. Det tunga bagaget från det förgångna som vi kånkar på. Ibland kan ryggsäcken bli alltför tung. Då har vi två val, antingen tar vi itu och gör en inventering av bagaget, eller så viker sig våra ben under dess tyngd. Det som är lärorikt är att även möta sig själv med alla fel och brister som man har, men att ändå älska sig själv, trots allt. Det är kanske det svåraste mötet vi kan ge oss in på.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Mitt liv som du,
Manuela Gaetani,
(Roman)

Utgivningsdatum.
16:e Nov 2011
ISBN nr:978-91-86937-06-5
76 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Jag kommer att infltrera ditt liv. Tänka dina tankar och känna dina känslor. Ta reda på vad som formar dig, varför du är den du är. En peep show in i det allra heligaste, en skildring inifrån när jag kryper in under din hud och lever ditt liv. När jag blir du.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
En kärlek så stor att den inte längre går att beskriva,
Camilla Kronholm,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
7:e Nov 2011
ISBN nr:978-91-86937-01-0
60 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

”Människa… varken mer eller mindre.
Eller jo… faktiskt mindre, oftast mindre”

Fibromyalgin påverkar hela livet.
Livet som är rött och mitt arbetarblod kan aldrig tunnas ut. Solidariteten brinner i mitt hjärta lika starkt som kärleken.

”Kom, älskade kom.
Kliv in i min kaotiska värld fylld av kärlek.
Här finns allt du önskar dig.
Allt du drömt om.”

I nattens dunkel, i smärtan föds allt.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
I nattens mörker,
Nathalie Sjögren,
(Roman)

Utgivningsdatum.
20:e Okt 2011
ISBN nr:978-91-85807-97-0
300 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Djupt inne i skogen lever Serando. En grym varelse med evigt liv. I nattens mörker lockar han till sig kvinnor. Han livnär sig på dem. Genom tankekraft får han dem att lämna tryggheten i en närliggande byn och bege sig till hans kalla slott ute i skogen.

Hur kan en varelse bli så grym? Så skoningslös. Svaret kanske finns i hans förflutna.
Någongång för länge sedan fanns det godhet i Serando. Finns denna godhet kvar, eller är den för evigt förlorad?

Serando håller byn i ett järngrepp av skräck med sin skoningslösa terror. Ingen vågar göra något för att stoppa honom. Ingen – förutom Evilina. Hon känner en kuslig samhörighet med Serando. Varje gång han lockar en ny kvinna till sig känner hon av hans lockelse. Motvilligt dras hon till honom. Evilina tvingas välja mellan två val. Ska hon offra sig för byn och försöka rädda dem alla? Eller ska hon ge efter till Serandos lockelser och låta sig bli hans nästa offer?


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Modermaskinen,
Andreas Karlsson,
(Roman)

Utgivningsdatum.
18:e Okt 2011
ISBN nr:978-91-85807-94-9
225 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Tiburtius undrar varför han inte har arbete, barn eller stimulerande fritidsintressen som alla andra. Han undrar varför han har fått diagnoser som senare tagits tillbaka, varför hans mamma skäms varje gång de träἀas och varför han måste gå på hjälpgrupper organiserade av socialkontoret tillsammans med psykstörda, zigenare och före detta barnsoldater från Afrika. Tiburtius guldḀsk hånar honom i tryggt förvar av sin glaskula och hans bror ler på Tv:n, men aldrig i verk-ligheten. Under ett besök hos sina föräldrar bryter Tiburtius mamma ihop och erkänner sitt misstag, att hon lät honom födas med kej-sarsnitt. Tiburtius får sitt svar på varför hans liv ser ut som det gör och går hem och bygger om sitt badkar till en livmoder. Men det räcker inte. Han vill utveckla idén och bygga en maskin som ger honom upplevelsen av livets viktigaste trauma. Hans ska födas genom modermaskinen och bli normal. Modermaskinen är en roman om förhopp-ningar och önskningar i en värld där många människor i själva verket bara överlever is-tället för att leva.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
I hästens år är andetagen,
Ewa Nillgård,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
17:e Okt 2011
ISBN nr:978-91-86937-00-3
103 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Ewa Nillgård återkommer i sin andra diktsamling till mystiken i tillvaron, den synbara men också den mer dolda som gömmer sig i naturens växlingar och i våra relationer till oss själva och andra.Med iakttagandets skarpa öga tar Ewa Nillgård oss med på en poetisk resa genom drömmar, tankar och de till-stånd som vi möter som människor. Ewa Nillgårds absoluta närvaro, förmåga att fånga upp och fånga in, gör att vi redan ser fram emot hennes tredje diktsamling…


       
    Recensioner:  
    Göteborgs Fria Tidning,
Tidningen Kulturen,
Populär Poesi.
 
       
    Media:  
   

Reportage i Östersundsposten och Mitti Sollentuna.
Publicering av dikter i tidningen Kulturen
Eremonaut

 

     
 
Livet på 60 grader,
Per & Patrik Blomqvist,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
22:a Sep 2011
ISBN nr:978-91-85807-92-5
61 sid, StorPocket(Fyrfärg inlaga)


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

DU HÅLLER I:
Den perfekta gå-bort-presenten till den som inte vill gå bort.
En självförverkligandebok till den som verkligen har förlorat sig själv.
Lite anarki till kaffebordet. En poesibok för den som inte ser.
En bilderbok för den som inte vill lyssna.
Den perfekta julklappen till den som är ovanligt vanlig.
Bibelsubstitutet för den som inte tror.
Tröstshopping för den som har allt, men ändå inget.
Andrum till den som har svårt att få luft.
Perfektion till det nästan perfekta hemmet.
Dopgåvan till den bästa på jorden.
Precis vad du letar efter utan att veta om det. ...
DU VÄLJER.

En bok för alla är för ingen.
Är du någon?
Bröderna Blomqvist gör i vanliga fall reklam som passar alla, men sällan just dig. Så bara för att vara extra snälla kommer här ett skräddarsytt paket bara till dig.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Flickan med musselskalen,
Vendela Normark Granetoft,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
16:e Sep 2011
ISBN nr:978-91-85807-95-6
203 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Ett barn som inte är som andra. Annorlunda.

Från början bara spännande skillnader, men efterhand något som växer till hinder och splittrar till-
varon till en krass kamp om överlevnad.

Kvar blir bara litenhet, frustration och det beska hoppet som fortsätter kräva insats bortom kända gränser.

Flickan med musselskalen är en skildring av vad som händer i en familj när ett av barnen ska försöka utveckla sin normbrytande personlighet. Svårigheter i kommunikationen leder till ett utanförskap som tar sig allt mer destruktiva uttryck.

Tunga påfrestningar bygger upp en utmattning där sinnen och beslut hinner ta sig märkliga uttryck längs branten mot det slutliga vägskälet.

Hur gör man för att hejda det mörka som tar över? Hur når man fram till den som fastnat inne i sig själv? Och finns det någon väg tillbaka?


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Vågrörelser,
Susann Wilhelmsson,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
1:a Sep 2011
ISBN nr:978-91-85807-91-8
101 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

det finns ljus som existerar men som inte kan ses vidare finns harmonier som kräver matematiska beräkningar i naturen finns inga svängningar utan förluster kroppen förlorar det finns exempel på detta

Vågrörelser av Susann Wilhelmsson är en diktsamling som kretsar kring olika aspekter av vågrörelselära, akustik och optik. Den är samtidigt en skildring av en barndom präglad av våld och övergrepp i 1970-talets Malmö. Vågrörelser är en fristående fortsättning på den dokumentära diktsamlingen Akter från 2011.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Legenden om Medaljongerna DEL 1 Nayem – Nousferatun,
L.M Petersson,
(Roman)

Utgivningsdatum.
5:e Sep 2011
ISBN nr:978-91-85807-90-1
289 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Oönskad föds hon i ett fattigt hem, samma dag som meteoriten klyver himlen och slår ned i världen. Hon kidnappas från sin välgörare, bara några timmar gammal. Hon dödas och återuppväcks. Till en nousferatu. Hon får namnet Nayem av sin fosterfar och mördare, som har vilda framtidsplaner för sin skapelse.

Som av en slump, hamnar hon i vård hos kung Algorab Gorador i Amana. Det visar sig dock att också han har planer för den unga nousferatun. Kung Algorab ska utbilda henne till soldat att ingå i hans arme’, att vakta en bit av det som föll från skyn. Man tror att objektet innehåller stor, okänd kraft och därför har det delats på och alla kungarna i den kända världen har en bit var. Nayem kommer snart underfund med att hon på något sätt är kopplad till dessa objekt. Frågan är hur…


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Jag är kvar när du vaknar,
Daniel Pettersson,
(Roman)

Utgivningsdatum.
8:e Aug 2011
ISBN nr:978-91-85807-85-7
202 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Johan lever tillsammans med sin tjej i en lägenhet i Malmö. Förhållandet har blivit slentrian och med en öppen hand mot en tårdränkt kind tar allting slut.
Här börjar Johans resa. Han lämnar hemmet tillsammans med det dåliga samvetet och flyttar till en gammal polare. Livet i Malmö är deprimerande. Han ber sin chef dra åt helvete och lämnar stan. Tillfälligheter leder honom till Stockholm och vidare till Warszawa och till planlösa promenader och långa nätter med kärleksförsök och minnen av en annan tid. Är det här Johan ska komma tillrätta med sig själv? Han bestämmer sig för att göra ett försök.
Daniel Pettersson är född i norra Skåne 1982 men bor sedan tio år tillbaka i Malmö. Han har tidigare publicerat noveller i antologier som Malmöboken och Kristianstadsboken Genom fönstret över västra Boulevarden.
Detta är hans debutroman.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Fienden bor inte under sängen,
Monika Orski,
(Roman)

Utgivningsdatum.
5:e Aug 2011
ISBN nr:978-91-85807-86-4
141 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Klara har en mamma som är psykiskt sjuk. Trots att hon har det bra med sin pappa kan det vara ganska tungt. När Klara går första året på gymnasiet har hon fått en ny god vän och det mesta i livet känns bra.
Snart börjar det dock hända konstiga saker omkring henne, och Klara får betydligt värre bekymmer än mammans sjukdom att tänka på.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Standardformulär för språkförbittring,
Freke Räihä & Tidskrift-, kansli- och förlags- personal,
(Lyrik)

Utgivningsdatum.
4:e Juli 2011
ISBN nr:978-91-85807-89-5
67 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Detta brev utsändes till de flesta berörda parter.
Hej!
Jag skulle, vid senare tillfälle, vilja genomföra en publikation av det bifogade och påbörjade verket: som till stor del består av samtlig förlags-, stipendieansökningsnämnds- och litterär tidskriftskorrespondens, samt någon anmälning och förekommande manusinskickningsvillkor i en hejvild sörja. Anonymt naturligtvis. Jag har alltså skrivit ett konceptlyrikmanus där olika anonyma källor, som har accepterat eller refuserat min litterära gärning förekommer i en uppblandad cut-upekvation, en hash och tillika ett narrativ av författarskapets vedermödor.
Om er intellektuella egendom, samt brev och annat adresserat till mig, i enighet med att ni möjligen tillskriver den verkshöjd, dessutom skulle kunna förekomma, skulle det då vara ok?
Manuset är, förutom ett sätt att visa på livets upp- och nedgångar också ett sätt att visa och våga, att tala om att även den etablerade författaren har blivit refuserad, ibland med hård penna, ibland med ödmjukaste ursäkter.
De stycken inom som svärtats, censurerats, har gjorts så i enighet med avsändaren av textens vilja. Skälen som angetts har varit privata. Denne har då, troligen, upplevt att sin kritik – sitt hyllande av min enskilda författargärning – som innehavande av just verkshöjd och har därför fallit under lagen om upphovsrätt; trots korrespondensens anonymisering och rekontextualisering.
Om ni också väljer att lyfta ur ert ofrivilliga bidrag så kommer texten, vid publicering, att svärtas på liknande sätt om inte andra överenskommelser tillkommer.
Med vänligaste hälsningar.
Freke Räihä.


       
    Recensioner:  
    Tidningen Kulturen
HD
Kristianstadsbladet
Monsterum (Blog)
 
       
    Media:  
   

1. [YouTube]
2. [YouTube]

 

     
 
som du aldrig älskat mig,
Helén Laestadius Loman,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
24:e Juni 2011
ISBN nr:978-91-85807-87-1
51 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Helén Laestadius Loman (1970), bosatt i Lund, debuter-ade 2006 med diktsamlingen ”Den botten som bär mig ”
(Bäverns förlag). ”som du aldrig älskat mig” är hennes tredje diktsamling.

Om En av de lysande pärlorna (Bäverns förlag, 2009):
”Samlingen är rik på melodiskt taktila pendlingar, mellan värme och våld, närhet och avstånd.
Dubbelheten gör Laestadius till en öm och skarp skriftpoet, en av de lysande pärlorna.”
JAN KARLSSON, KvP

Tidigare publikationer:
Den botten som bär mig, Bäverns förlag, 2006
”Estetik eller erfarenhet - statarskolan i litteraturen”,
Statarliv - i myt och verklighet, C. Lundh och M. Olsson (red.), Gidlunds förlag, 2008
En av de lysande pärlorna, Bäverns förlag, 2009

Om författaren
Helén Laestadius Loman, född 1970, bosatt i Lund men med rötterna i Norrland, har genomgått Lunds uni-versitets författarskola och är filosofie magister i litteraturvetenskap. Hon är också verksam som vissångerska och tonsättare och har bl.a. tonsatt ett flertal av Moa Martinsons dikter. Hennes egen lyrik speglar ofta kvinnor och barns särskilda utsatthet och tar ställning för de ensamma och utanförstående.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
ubi caritas et amor, Deus ibi est,
Stefan Nilsson,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
17:e Juni 2011
ISBN nr:978-91-85807-88-8
62 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

”Och Gud skapade människan till sin avbild”
- 1 Mos 1:27
Det här är en diktsamling som du kommer ångra att du läst. En diktsamling som fokuserar på det sjuka i människan. På saker man inte vill läsa om och som man helst låtsas inte finns.
Det här är människan.
Det här är mörkret.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Swing it katten!,
Vincent Pålsson,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
7:e Juni 2011
ISBN nr:978-91-85807-75-8
222 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Jag är anfallaren i fotboll som blev omskolad till mittback. För långsam för att göra dom fina målen, bromsad i hastigheten och utvecklingskurvan av ångest. Ångesten tog skepnad i form av övervikt. Jag passade inte in i fotbollens värld som deltagare. Jag slog mot allt som rörde sig för att skydda det lilla som fanns kvar av mig efter alla roller och positioner som jag tog i samhället.
Ångesten har alltid varit min följeslagare. Det är inte konstigt att bland det första jag skrev som jag var nöjd med var ”jag hatar sättet du tar på mig, sa mannen, när han sprang rakt in i sin egen skugga”.
Ångesten har lättat med åren. Skrivandet har sakta läkt mig. Det är på tomma pappersblad jag gör mina klacksparkar. Det är där jag spelar min Tiki-Taka. Där på min egen spelplan väljer jag själv min position. Jag kan fundera ut nästa drag i lugn och ro. Jag drar ner tempot för att plötsligt öka. Jag förvirrar för att till sist bli förstådd.
Mina texters innehåll varierar. Jag kan inte enbart skriva dystert. Jag måste även få utlopp för streakaren inom mig som vill galoppera helt fritt och galet ute på plan mitt under en viktig landskamp. För trots min oftast pessimistiska sida, min cyniskhet, så har jag lärt mig med åren, att saker löser sig. Saker blir inte alltid som man vill. Det är bara att göra det bästa av situationen.
Så jag har bara en sak att säga; Swing It Katten!
- Vincent Pålsson


       
    Recensioner:  
    Hallandsposten  
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Svensk poet 2011,
Kajsa Grytt mfl.,
(Antologi)

Utgivningsdatum.
27:e Maj 2011
ISBN nr:978-91-85807-77-2
64 sid, StorPocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Svensk poet 2011 är den sjätte Antologin med dikter av kända och okända Svenska poeter utgiven sex år i rad.
I år med Kajsa Grytt som gästande poet.
Årets samling innehåller poesi av 25 poeter .


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Sista undrens tid,
Tomas Klas Ekström,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
9:e Maj 2011
ISBN nr:978-91-85807-82-6
94 sid, StorPocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Det är 80-tal, och en skridsko skär genom dagarna som en kniv genom bokens sidor. Det är 90-tal, och blodapelsinmolnen betar trädtopparna. Det är januari 2009, och i den billigaste kista som finns ligger bokens huvudperson och väntar.
Sista undrens tid är en resa mellan städer, mellan generationer. Det är en resa kantad av sjukdom och ensamhet och skuld. Men också av kärlek, och värme till de trasiga och bortglömda själar vars historier vanligtvis inte skrivs ned.
Men det hade inte varit en Ekströmsk diktsamling utan inslagen av absurd humor och samhällskritik. Barbapapa, rymmande ballonger, och monstruösa målbrottsröster tar sig in, bryter tystnaden. Och mellan dikterna tråcklas citat ur en gammal lärobok för husmödrar.
På ett rakt och okonstlat språk beskriver han en vardag där teveapparaten är enda sällskapet och en omvärld där alla väljer att inget se. ”Någon andas och någon försvinner.”

Tomas Ekström är född i Stockholm men bosatt i Skåne sedan länge. Han har gett ut fyra diktsamlingar, en skiva med bandet Telegraf och är förutom poet också verksam som grafisk formgivare, förläggare, föreläsare och kyrkogårdsarbetare.

Pressröster om Malmö är en dröm (2010):
"Tomas Ekströms dikter berättar genom ögonblicksbilder om en verklighet som går över i det närmast overkliga, situationer som är snudd på surrealistiska, men fortfarande en del av det som kan kallas vardag." -Clemens Altgård (Skånska Dagbladet)
"Tomas Ekström är en engagerad diktare med stenhård koll på formen. Han vandrar genom ett Malmö som just nu, i detta ögonblick, söker sin form. Det är beundransvärt." -Kristian Lundberg (Ystads Allehanda)


       
    Recensioner:  
    Tidningen Kulturen
Ermonaut
Blaskan

 
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Vattnets ådra,
Stina Nilsson,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
13:e Maj 2011
ISBN nr:978-91-85807-84-0
61 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Stina Nilsson, född i Västervik 1963.
Bosatt i Röda Stan, Norrköping med sambo, dotter och katt.
Stinas stora intressen är att skriva, måla och sjunga jazz och visor.
Hon har gett ut en sagobok för barn: Sagan om smått och gott, diktboken Eldens aska samt romanen Andetag som e-bok.
Vattnets ådra är Stinas andra diktbok.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

Intervju Hemmets Journal

 

     
 
Eksemens trofé,
Kristian Carlsson,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
21:a April 2011
ISBN nr:978-91-85807-81-9
50 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

En diktsamling som genomkorsar medvetandets dunkla välde och vaknar upp i fantasins förvridna landskap.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

 

 

     
 
Sieg Heil Svensson,
Peter Dolving,
(Texter)

Utgivningsdatum.
2:a Maj 2011
ISBN nr:978-91-85807-78-9
145 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

I 25 år har jag fått frågan “Varför är du så arg Peter?”.
För mig är frågan ett hån. Den som ställer mig den frågan skulle lika gärna kunna spotta mig rakt i ansiktet. Jag vet inte hur jag ska nå dig som borde läsa den, men jag hoppas och det är bättre att försöka och misslyckas, än att inte ens göra en ansats. Se det som ett brev, en delförklaring och vet i ditt hjärta;
Det har bara börjat...
Peter Dolving, 23 februari 2011

Peter Dolvings bok “Sieg Heil Svensson” är en avskalad, utlämnande korsfästelse över de Svenska idealens maskerad och det samhälle som vi har lurats att som i ett mantra mena skyddar oss fast motsatsen bevisas varje dag som exempelvis Försäkringskassan stora misslyckande.
Men det är också en ovillkorligt stark och upprivande, själv-utlämnande livskildring av Peters barndom och liv genom övergrepp, våld, knark och tvivel över livets mening.
Sätt dig ner innan du läser Peter Dolvings bok och var förberedd på en resa som handlar om en avskalad sanning som du kanske egentligen inte ville veta.

Peter Dolving är känd sångare i det Grammy belönade och världsturnerade bandet “The Haunted” och “Sieg Heil Svensson” är hans litterära debut men sannolikt inte hans sista.
Daniel Watson, Red.


       
    Recensioner:  
    Eremonaut  
       
    Media:  
   

Gaffa
Dalatidningen

 

     
 
Ett hjärta i exil,
Andreas Nyström,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
13:e April 2011
ISBN nr:978-91-85807-83-3
50 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

I längtans dal föds hopp om kärlek. För vem vill väl dö utan att först få kyssas?

Med de orden inleder Andreas Nyström sin
diktsamling Ett hjärta i exil. Titeln till trots så är detta i botten en ljus skildring där dikternas avstamp sker i en nulägesanalys där betraktaren står på ostadig mark, långt ifrån kärleken. Allt eftersom bjuds vi med på en poetisk vandring där målande ord och känslor blir läsarens vägvisare
fram till en speciell plats. Där man önskar
att få dela värn under tunna skrira lakan
och äga natten tillsammans med någon. Se en kropp skära genom mörkret och trasa sönder alla skuggor. Allt för att få känna pulsens dova slag, söka sig bort från frostens kammare och mötas av ett beslut i samklang. Ett tyst förbund.

Andreas Nyström (f 1972) är född och uppvuxen i Västerås men bor numera i Stockholm. Han har varit frilansande skribent sedan 1994 och har primärt skrivit om musik och nöje. Diktsamlingen Ett hjärta i exil är hans officiella debut inom ramen för litterär publicering i eget
namn.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   


 

     
 
Varför bläckar alla mina pennor?,
Lena Petersson,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
31:e Mars 2011
ISBN nr:978-91-85807-76-5
155 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

”Ditt undermedvetna har lagt ett pussel och nu har du fått fram ett mönster” Så lyder en av dikterna i Varför bläckar alla mina pennor? En debutdiktsamling med ett hundratal dikter, både i fri och bunden form. Många dikter har tillkommit under skrivarkurser, men några har skapats i andra sammanhang också. Lena Petersson är filosofie magister i kulturvetenskap och filosofie kandidat i biblioteks- och informationsvetenskap. Hon är född 1980.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   


 

     
 
Spöken i 33A,
Håkan Eklund,
(Dikter)

Utgivningsdatum.
21:e Mars 2011
ISBN nr:978-91-85807-79-6
76 sid, Pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

På adress 33 A i din stad är det fullt av ensamhet.
Ensamma människor trängs med ensamma spöken och ensamma dikter.
Trappuppgången är skådeplatsen för händelser i det förflutna och händelser i nuet som alla leder fram till det oundvikliga.
Spöken i 33 A är en mordromantisk thriller med poetiskt anslag som knappast lämnar någon oberörd.
Spöken i 33 A är Håkan Eklunds
tredje diktsamling och i likhet med de föregående ”Manifesto Doghead” och ”H. K.Kraxmaskin” så blandas det poetiska med säregna illustrationer.


       
    Recensioner:  
    Magazin 24
Eremonaut
Kulturdelen
Tidningen Kulturen
 
       
    Media:  
   

Intervju Dagens Arbete

 

     
 
Aktas för stötar,
Jack Edstrand,
(Roman)

Utgivningsdatum.
20:e Dec 2010
ISBN nr:978-91-85807-74-1
325 sid, Storpocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

AKTAS FÖR STÖTAR – Livet på
de brustna drömmarnas esplanader
och avenyer. Kampen för överlevnad, mot kolonisering och slaveri, frestelser, missbrukande av ställningar och positioner. En väg kantad av brott, straff, trolöshet mot huvudmän, lånta fjädrar och
stulna insatser, verklighetsflykt och sökandet efter sanning och samhöríghet. Romanen handlar också om att krävas på skyhöga skadestånd för sina misstag och
om fordringsägare till krediter som de livegna kunderna aldrig fått. Sjukvårdsbiträdet, väktaren, diversearbetaren och infallsrike överlevnadskonstnären Hasse Edman,
med ambitioner ljusår från sin begåvning,
sitt utseende, sociala förmågor och kapacitet, har svårare än de flesta att rätta munnen efter matsäcken. Han gör kriminellt förankrade förvärv i elitklass från
sin permanenta placering i gärdsgårdsserien. I såväl den undre som övre världen i landsortsstaden Kvarstad anser man sig ha servitut, andelar i och
hållhakar på varje domän längs den
alltmer försvagade, flerfiliga vägen, med många års eftersatt underhåll, som blir Edmans enda och påtvingade resrutt på den sista färden mot den oundvikliga slutstationen.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   


 

     
 
Livsskriket,
Alexander Carlesson,
(Poesi)

Utgivningsdatum.
20:e Dec 2010
ISBN nr:978-91-85807-73-4
64 sid, Storpocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Alexander Carlesson har medverkat med ett stort antal dikter i Göteborgsposten, Sydsvenskan, Dagens Nyheter och GT/Expressen.
Livsskriket är hans andra diktsamling.


       
    Recensioner:  
    HD.se
Tidningen Kulturen
Populär poesi
 
       
    Media:  
   


 

     
 
Mellan Rummen,
Daniel Watson, Damien Shinto,
(Texter, konst, musik)

Utgivningsdatum.
10:e Nov 2010
ISBN nr:978-91-85807-14-7
93 sid, Storpocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Mellan Rummen är en samling texter som handlar om de tillfälliga väntrum och viloplatser i limbo och ångest som vi alla hamnar i under livets pauserande effekter mellan de stora besluten. De stora depressionerna eller extatiska höjderna.
Texterna är en samling sammanställda fragment under tiden 2006-2010.
Den grönländska konstnären och psykologen Dr. Shinto har bidragit med sin analys av texterna och återkopplat med relevanta texter, bilder och musik.
Boken är även illustrerad av en mängd olika kända svenska konstnärer. Soundtracket till boken är skapat av den legendariske producenten och musikern Raymond Watts samt Dr. Shinto.

M EL L A N RU M ME N
av Daniel Watson med musik av
Raymond Watts (PIG, KMFDM) och Dr. Shinto (Grönland) och illustrationer av Peter Bergting (bla. Harry Potter & Gängkrig 145 med Jens Lapidus), Åsa Ekström, Susanne Johansson, Håkan “Doghead” Eklund och Emma Hanquist.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

Newsdesk
MySpace

 

     
 
King ink Magazine 3,
Daniel Watson, Damien Shinto, Petrus Betulius mfl.
(Tidskrift, ENGELSKA)

Utgivningsdatum.
1:a Juni 2010
ISBN nr:978-91-85807-61-1
61 sid, Tidskrift


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

King Ink Magazine is an international non-political cultural magazine.
We seek to discover how art is to survive the increasingly harsh conditions in the world and how the artist himself will survive by constantly changing conditions for example, the downloading of music and the recession. Has it always been like that or is there a difference now? And if so, how can today’s artists find a balance and a space in the market today in their profession? We hope to find some of the answers.
King Ink magazine’s goal is to find well-known and unknown artists around the world who deserves to be aknowledged for their knowledge, skills and creations.
We are moving in all cultural rooms. Fashion, painting, music, writing, film and everything else that should and can be called art.
The magazine is free to read on the internet but there is also a printed version that can be ordered via the website or by mailing info@kinginkmagazine.com

After a time of absence, we are now back. Hornier than ever!
We’ve made some changes and will now only write in English to fit even better into the international format.
The magazine is free to read on the Internet at www.kinginkmagazine.com, but will also be able to purchase as printed version. (Check the website or email info@kinginkmagazine.com).
First comeback Issue No.3 offers a cavalcade of interesting wellknown and unknown artists. The first issue of 2010 has the theme IT SOUNDS LIKE ART.
We hope for a reading that inspires and develops!
King ink Magazine.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

www.kinginkmagazine.com

 

     
 
26 Dikter,
Daniel Nordin
(Dikter)

Utgivningsdatum.
24:e Sep 2010
ISBN nr:978-91-85807-71-0
53 sid, storpocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Drottning av sommarhimmel,
Cristina Högström
(Dikter)

Utgivningsdatum.
17:e Sep 2010
ISBN nr:978-91-85807-72-7
79 sid, pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Dikter
En samling texter som handlar om livet. De flesta av dem har någon anknytning till naturen. I samlingen går jag igenom kärleken, sorgen och olika skeenden i livet genom årstiderna.
Månen får stå som min symbol till boken. Den ser inte allt vi gör, men finns alltid någonstans i närheten. Månen är natur och den kraft som vi alla påverkas av.
Det är min första samling med enbart dikter
Tack till alla runt omkring mig. Utan er skulle all inspiration inte komma.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Danni,
Ulrika Windisch Levander
(Roman)

Utgivningsdatum.
3:e Sep 2010
ISBN nr:978-91-85807-69-7
133 sid, pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Det hela började den där dagen då hon hjälpte den gamla damen. Hon hade som vanligt ägnat sig åt arbetet att plocka upp böcker när damen kom fram och bad henne om hjälp. Det dröjde sedan inte länge förrän underliga saker började hända. Allt verkade kretsa kring det vackra gamla halsbandet som Danni alltid bar kring halsen. Hennes mardrömmar, känslor av att vara förföljd, en oväntad inbjudan och så Meonerna. Innan hon visste ordet av var Danni indragen i ett spel mellan det onda och det goda. Ett spel där hon själv tycks spela en nyckelroll…


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Ordern,
Johan Oláh Jutterström
(Novell)

Utgivningsdatum.
13:e Aug 2010
ISBN nr:978-91-85807-70-3
50 sid, pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

"Textur och rytm, av dessa byggstenar.
Det stora, komposition och form.
Det är som det är, som det låter.
En abstraktion och en prosa
och kärleken får oss att göra de mest fantastiska ting."


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Enkel resa,
Bengt Engelbrektson
(Roman)

Utgivningsdatum.
26:e Juli 2010
ISBN nr:978-91-85807-66-6
118 sid, pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Vi kan lika gärna bekanta oss med den slutgiltiga iskalla ensamheten redan nu. Allt annat är ju för fan bara att underhålla ett luftslott. Och efter döden? Hur många gånger har jag inte pressat kristna av alla de slag, från präster till vanliga syndare, om detta?
”Ge mig ett svar för fan!”
Vilket svar skulle ha passat mig att få då? Vad ville jag höra? Om ängar, berg och dalar? Undersköna pilska oskulder i obegränsad mängd på ett moln med egen öltapp? Jamsessions med Muddy Waters och Howlin’ Wolf in i evigheten? Nä, jag har ingen aning och det är väl precis som det ska. Oavsett hur det ligger till med den saken så råder det väl inget större tvivel om att min resa knappast kommer gå uppåt.

I Bengt Engelbrektsons (f.1969) debutroman får vi möta den tärde musikern Simon Anderson under hans sista natt i livet. Det är en bok om vägval och konsekvenser. Om att hitta sätt att hantera livet som det blev och att fortsätta, trots allt. Med en burlesk och raljerande berättarstil påverkad av bland annat Charles Bukowski och Martin Amis tar författaren med läsaren på en skakig resa mot gravens rand.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Buffelsvinet,
Henrik Fors
(Dikter)

Utgivningsdatum.
12:e Juli 2010
ISBN nr:978-91-85807-67-3
61 sid, pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Diktsamlingen Buffelsvinet är en ordväv. Där du kommer att möta buffelsvinet, karriäristen, Medusas ormar, häxdoktorn och andra väsen.
Trådarna i väven beskriver döden, livet, ensamhet, kärlek och möjligheterna med våra val i livet. Beroende på tid och rum kommer olika mönster att träda fram och speglas i dig själv som läsare.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Luftburen farsot,
Jack Edstrand
(Roman)

Utgivningsdatum.
5:e Juli 2010
ISBN nr:978-91-85807-63-5
377 sid, storpocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Luftburen farsot är hårdkokta retrospektiv, vidbrända framtids-perspektiv, “flashar”, sökandet efter utvägar och bygger på jaktdrevens lek med sitt svårt skadskjutna villebråd, en nöjessafari, ett systematiskt ödeläggande av frihet, hopp, tillit och tillförsikt. Raserandet av själen och minsta gnutta av livslust för en av huvudkaraktärerna - journalisten och författaren Jerry Strandberg. Dreven anförs av porr-butiksföreståndarinnan Emma Nilsson med oöverskådlig släkt och alla deras karteller och lakejer i strama tyglar, högt och lågt, som har egna, ljusskygga intressen i syndikatets fortlevnad. Tony Victorin är en yrkesgangster och oförbätterlig missbrukare i Kvarstads undre värld. Flyktigt bekant med förre kriminalreportern Strandberg arvoderas pundaren, i likhet med sin arbetsgivare ständigt på flykt, att ombesörja den slutgiltiga lösningen. En parallellintrig fokuserar på homosexuelle tingsfiskalen Sören Landell, som ovetande om övr-iga offer för regionens sexmaffia, toppstyrd med järnhand av yppiga blondinen Emma och hennes dynasti, dras in i samma härva av maktmissbruk, hjärntvätt, manipulation, erotiska morötter och löften, påtryckningar, olagliga intrång, angiveri, korruption, lögner, förtal, trakasserier och känslomässig utpressning. Romanen är baserad på verkliga händelser och personer. Antecknings- och dagböcker från somligas personliga helveten.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
När själen dansar barfota,
Annett Duran
(Dikter)

Utgivningsdatum.
28:e Juni 2010
ISBN nr:978-91-85807-65-9
63 sid, pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Den vita örnen

Den vita örnen
flyger över våra huvuden
flyger högt, högt
Den ropar våra namn
i vinden

Inte anade jag vad
det skulle betyda
Ingen vet, ingen förstår

Förrän nu när jag vet
att du flyger
högt, högt över mitt huvud
Du flyger och ropar
mitt namn

Så obarmhärtigt kan döden slå ner, mitt i livet. Mitt när ett nytt liv föds till jorden. Så skamlöst kan sorgen ta ett grepp om din hals tills ditt sista rop i natten föder nya vägar. Så trolöst sätts din tillit på spel, innan du vågar öppna dina ögon. Och ljuset letar sig igenom ditt inre mörker. Där kan kärlek födas igen, kärlek till livet sprunget ur döden.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Eldens aska,
Stina Nilsson
(Dikter)

Utgivningsdatum.
21:e Juni 2010
ISBN nr:978-91-85807-62-8
77sid, pocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Stina Nilsson, född i Västervik 1963.
Bosatt i Röda Stan, Norrköping med sambo, dotter och katt.
Stinas stora intressen är att skriva, måla och sjunga jazz och visor.
Hon har fått en del dikter publicerade, och
haft några mindre utställningar.
Eldens aska är Stinas första diktbok.


       
    Recensioner:  
    Tidningen Kulturen  
       
    Media:  
    

     
 
Svensk poet 2010,
Peter Dolving Mfl.
(Antologi)

Utgivningsdatum.
7:e Maj 2010
ISBN nr:978-91-85807-60-4
85sid, Storpocket


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Svensk poet 2010 är den femte Antologin sedan starten 2006. Återigen berikad med landets kända och okända poeter.
Den här gången äras vi av medverkan från bla. Peter Dolving (från rockgruppen The Haunted) som också gjort omslaget till boken.
Poesin lever och frodas som aldrig förr och vi hoppas att ni skall finna årets samling lika underhållande som vi.
Låt ordet och poesin berätta resten!

Daniel Watson & Peder Björk
Redaktörer för Svensk Poet 2010,
King Ink förlag


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
inkl. frukost,
Linda Lou Axelsson
(Dikter)

Utgivningsdatum.
23:e Apr 2010
ISBN nr:978-91-85807-56-7
62sid, Pocketformat/Danska Band


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Linda Lou Axelssons bok ”inkl. frukost” bjuder på en levande och attraherande samling texter som för läsaren in och ut ur drömska och verkliga scenarier.
Det erbjuds inte en stund utan eftertanke och begrundan över de svävande ord som hon breder ut i samlingen ”inkl. frukost”.
-Redaktör Daniel Watson


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Hugg mig kärlek,
Sara Forslund
(Dikter)

Utgivningsdatum.
16:e Apr 2010
ISBN nr:978-91-85807-54-3
51sid, Pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

`Hugg mig kärlek´ är ett djuriskt skri av explosiv längtan och kanske i samma stund uppharklandet av en infekterad hårboll. Vad är egentligen denna besvärliga klåda vi kallar kärlek? Helar den oss verkligen eller förgör den oss bara i slutändan?

Redan som 18-åring publicerades Sara Forslunds dikter för första gången och sedan dess har hennes dikter synts i ett antal tidskrifter som Liv i Sverige, Folket, Eskilstuna Kuriren. Hennes dikt `Jag ska hitta ett språk´ utnämndes Mars 2009 till månadens dikt utav Skrivarsidan. Sara är även en flitig låtskrivare och har uppträtt på pubar, cafeér i England, Australien och Stockholm. Hon är inte rädd för att söka nya vägar och scenplatser och har även under 2009 spelat ett antal gånger på Hällbyanstalten i Kvicksund vilket hon beskriver som sin bästa publik.

Idag studerar hon litteraturvetenskap på Mälardalens Högskola i Västerås. Hon har även studerat teater i Glasgow och Eskilstuna där hon sedan 2006 är bosatt.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

Ekuriren.se

 

     
 
I träden bor marken och fåglarna,
Fredrik Stillesjö
(Dikter)

Utgivningsdatum.
29:e Mar 2010
ISBN nr:978-91-85807-53-6
97sid, storpocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

“Det enda jag vet
är att ljuset
en gång slocknar
då för mig
kanske fåglarna
dit alla frågor bär”

Fredrik Stillesjö´s andra diktsamling
fortsätter i samma anda som hans tidigare (Igår är den sista dagen, 2008, utgiven på King ink Förlag).
Ett stilistiskt mästerverk och en poetisk mässa för alla finsmakare inom lyrik.
Daniel Watson, Red. King ink Förlag


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Andedräkt,
Jack Edstrand
(Texter)

Utgivningsdatum.
11:e Dec 2009
ISBN nr:978-91-85807-57-4
141sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

ANDEDRÄKT är Jack Edstrands tredje bok med samma tema, en häxkittel av övergrepp, kränkningar, minnen, goda och onda, uppror, förlorad och efterlängtad kärlek, inramat av, spetsat med soundtracken till samma liv. Författaren tar hjälp även i denna epilog av historia, en betydande mängd livserfarenhet synonym med utsatthet, yrkeserfarenhet inom ekonomi, journalistik och psykiatri, brott och straff, förhållanden,avslutade och önskade, religion, vetenskap, politik, sociologi, litteratur, film, teater och konst med mera... För att ytterligare förtydliga sina budskap. Själva andemeningen och målet med trilogin är främst, att i en sista desperat åtgärd rädda spillrorna av ett ödelagt och söndersmulat liv, genom det kontroversiella greppet att skapa ett oberoende forum för sällsynta sanningar.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Jag kan skymta ljuset,
Gunilla Karlsson
(Poesi)

Utgivningsdatum.
10:e Dec 2009
ISBN nr:978-91-85807-58-1
97sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

JAG KAN SKYMTA LJUSET. Ibland i alla fall. Jag skriver om sorgen efter ett barn. En sorg efter ett barn är inte lik någon annan sorg. Det är ord skrivna i mörker och ljus. Det är ord mellan himmel och jord. Det gäller liv och död. Det gäller min vardag. -Gunilla Karlsson

Detta är Gunilla Karlsson´s tredje bok som tar vid där den förra slutade. Gunillas tidigare böcker är ”Sorgen är kärlekens baksida -Aldrig skall jag sluta älska dig” och ”Det fattas bitar i mitt pussel”, båda utgivna på King ink Förlag.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Nothing but the veil,
Regina Lund
(Roman, ENG)

Utgivningsdatum.
26:e Sep 2009
ISBN nr:978-91-85807-55-0
165sid, stor pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

 "Nothing but the Veil- a conversation in ordinary" By Regina Lund (King Ink publishing 2009) My book "Nothing but the Veil" is about the possibilities of forgiving the unforgivable. It is about forgiving someone from the other side who is already dead from this Earth in physical meaning. It is about the present day world that I live in from my small perspective wishing to heal myself and the world at the same time, because there really is no separation. My book , which is now yours, is a book about peace with the past, future and the present. This book is my attempt, my prayer and my wish to contribute to peace on Earth. My book is a book I hope will help in the work of bringing love, hope and peace to humanity. It is my conversations with my dead father director Christian Lund, whom I love dearly. Me and my father wrote this book together in an unusual way. Me from this present physical life communicating with him on the other side of this life, on the other side of the veil. Him communicating through verbal and non verbal ways. There is only a thin veil between us here and the ones that were here before and they who will be here again. There is no separation. I am very thankful for Daniel Watson who dares, who has the courage and the urge, to publish this book. I am very thankful to you, the reader. Thank You for reading my words. I pray they will bring you love, hope, courage, strength, inspiration and peace. Sincerely Regina Lund


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Tryggare kan ingen vara,
Sirpa Hotti
(Texter)

Utgivningsdatum.
9:e Sep 2009
ISBN nr:978-91-85807-45-1
95sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Hanna kom och tog oss med storm. Hon tog oss till en plats vi inte i vår vildaste fantasi kunde föreställa oss att vi skulle hamna. I djupet av oss själva. Välkomna till en resa. Min resa i ett sammelsurium i känslor, tankar och tacksamhet. Över att ha fått en bedårande liten tös. En helt vanlig, ovanlig unik människa. En liten Hanna med Downs Syndrom.

Mina ord kommer kanske skära i hjärtat på många människor som krisar över att ha fått ett annorlunda barn. Deras kris har jag stor respekt över. Men jag hoppas att mina ord kan lätta krisen något. Eller att dom som krisar får en annan synvinkel. Ja att alla. Får en annan syn, givetvis! Kanske bättre! Mera förståelse och mindre rädsla. Hur det är att ha ett barn med Downs syndrom.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Spunnet Ocker,
Fredric Gustafsson
(Dikter)

Utgivningsdatum.
25:e Aug 2009
ISBN nr:978-91-85807-52-9
158sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Spunnet Ocker, en diktsamling som berättar historian om samhället, människorna och folksjukdomen, i form av dikter och aforismer. Boken ger dig sjukdomscykeln från förnekelsen till att åter bli en människa.

Idag lever vi en samtid med högt tempo med kraftig inriktning mot produktion och lönsamhet, i detta lever vi likt marionettdockor med sköra trådar med fingrar som rör oss snabbare för att uppnå de mål som vi säger är våra egna. Jag hoppas att denna bok skall ge några tankebilder som kanske får dig att se på den världsbild vi lever i, samt kanske en fundering över vad som egentligen betyder något för dig. Vad som verkligen betyder något när du står inför kommande vägval, samt när du når i mål.

Har du råd att stanna upp, har du råd att leva? Du kanske är rädd för att ta steget och söka inom dig efter din egen självkänsla och självbild. Kanske detta kan vara ett par ord i den riktningen som du behöver för att våga öppna dina ögon och se inåt, istället för att se på vår påklistrade omgivning. Om du vågar det, i så fall kanske detta kan vara nyckeln till din framgång.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    

     
 
Malmö Balkan Express,
Angus Nil
(Roman)

Utgivningsdatum.
6:e Juli 2009
ISBN nr:978-91-85807-47-5
197sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Tropisk natt i Malmö. Johan Åke Persson är taxichaufför och för ett vegeterande liv. I strid med sin instinkt stannar han för att hjälpa en ung kvinna. Denna enkla handling sätter igång en serie händelser som leder honom in i den undre världen samt tvingar honom att agera.
Angus Nil har skrivit en existentiell noirthriller med känsla för tillvarons ironi. Tempot är högt och utgången oviss in i det sista.
Angus Nil är bosatt i Malmö. Han har rötter i Sverige, Storbritannien och Balkan. Malmö Balkan Express är hans debutroman.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

Intervju P4
Pressrelease 090811

 

     
 
Kravbrev,
Jack Edstrand
(Dikter)

Utgivningsdatum.
12:e Juni 2009
ISBN nr:978-91-85807-51-2
157sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Kravbrev är en logisk fortsättning på Jack Edstrands debut förra året i poesins gränslösa djungel . Skribentens andra diktsamling är liksom
Samvetets bakgårdar en uppgörelse med maktfullkomlighet, tyranni, förtryck, arrogans, brist på inlevelse, förakt, okunnighet, hänsynslöshet,
övergrepp mot enskilda men även djupa tillbakablickar i självförebråelse, reservationslös
beundran, tacksamhet och respekt till och för alla föredömen, förlagor och övriga som förekommit i Edstrands historia som gjort sig förtjänta av detsamma. Inspirationen och bakgrunden till de flesta texterna är hämtade ur författarens liv som journalist, undersköterska,
lärare, som handikappad, brottsoffer och villebråd för den optimala hänsynslösheten men också från ett knappt dussin självdestruktiva
år som missbrukare i den så kallade undre världen. Brott, straff, sjukdom och stigma samt betydande hyllningar till enskilda kvinnor, oförglömliga
individualister med oefterhärmlig kreativ förmåga och egenart, alla som vågar stå i kontrast mot kollektiv  bekvämlighetsopinion, propaganda med narcissistiskt egenintresse, grupptryck på mycket lös sand och till för oss alla livsviktiga och orädda samhällskritiker.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  Solen & regnet,
Pia Larnefeldt
(Dikter)

Utgivningsdatum.
12:e Juni 2009
ISBN nr:978-91-85807-46-8
50sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Solen symboliserar maniska sidor och tankar som Pia Larnefeldt
har skrivit i maniska episoder.
Regnet symboliserar dikter från depressiva episoder. Tillsammans
bildar de stora kontraster ur en manodepressivs svängar och perspektiv i sin sjukdom och i sitt liv. Den avslutande
dikten sammanfogar dikterna, känslorna och tankar i hopp om en likadan sammanfogning i Pia Larnefeldts
liv och personlighet.


       
    Recensioner:  
    Föreläsning  
       
    Media:  
   
 

     
  Drömmar om Eurosmatter,
Martin Efvergren
(Roman)

Utgivningsdatum.
25:e Maj 2009
ISBN nr:978-91-85807-50-5
240sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

”Jag skiter som sagt i allt detta nu. Jag är inte, och har aldrig varit en del av detta Vi. Allt har bara varit en läroperiod, eftersom jag är den utvalde, den som det är menat skall spränga hela skiten. Precis som Jesus som fick lida för sin tro har jag också fått göra det och först nu börjar jag förstå syftet med allt jag fått offra. För det här – detta helvete jag befinner mig mitt upp i – skänker mig en sån oerhörd energi, en kraft som omöjligen kommer att kunna stoppas, någonsin. Mitt martyrskap mitt i den jävlighet som nått jävlighetens jävlig
hetsgräns är nu en bränsletanks ändlösa explosions brisering. Här och nu börjar det sprängas och när den här bomb
en väl har tagit fyr kommer den aldrig att sluta smattra. Jag är glöden mitt i ett berg av fnöske, bränslemängden är aldrig sinande, veden kommer aldrig att ta slut, dynamiten kolossal, braket kraftfullt och förödelsen oundviklig…”


       
    Recensioner:  
    Jnytt
BTJ Rec.
 
       
    Media:  
    Intervju Jnytt
 

     
  Svensk poet 2009,
Regina Lund, Olivia Bergdahl, mfl
(Dikt Antologi)

Utgivningsdatum.
29:e Maj 2009
ISBN nr:978-91-85807-49-9
87sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Poesin sipprar fram överallt och Svensk Poet 2009 är beviset på detta.
Här samlas för fjärde gången kända som okända poeter som alla har
någonting att säga dig. I poesin finns den fullständiga friheten och
därför är också årets tema Vidare. Vi hoppas att du bland dessa
diktare kommer att hitta nya favoriter men också inspiration till att
själv skriva.
Välkommen att kliva in i poesins värld.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    Newsdesk
 

     
  Att växa upp,
Maria Yvell/Lina Eriksson
(Dikter)

Utgivningsdatum.
8:e Maj 2009
ISBN nr:978-91-85807-41-3
50sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Att växa upp handlar om en uppväxt man inte kan komma ifrån...
Med dikter av Maria Yvell och illustrationer av Lina Eriksson har de gett sin syn på hur det kan kännas att vara ensam,
missförstådd, ful och liten i en stor värld. Men den handlar också om kärlek och vänskap.
Att växa upp började som en utställning och har sedan sommaren 2007 visats runt om i Sverige och fortsätter ständigt sin resa mot möten med nya människor.
Både Maria Yvell och Lina Eriksson är uppvuxna i Oskarshamn och är vänner sedan gymnasietiden. Tillsammans har de här fört samman sina tankar om deras uppväxter men också deras olika uttryckssätt – ord och bild.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  I nöd och lust,
David Engelin
(Dikter)

Utgivningsdatum.
11:e Maj 2009
ISBN nr:978-91-85807-48-2
73sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Vissa saker existerar endast på grund utav att någonting annat inte finns. Så som ensamhet, tystnad och skratt. Även drog- alkohol- och poesi beroende existerar endast eftersom någonting annat i livet saknas. Under en stor del av min tonår har poesin varit en vital del för mig. Dels för att den gav mig en plats där jag kände mig underbar och dels för att jag fick en kick av att skriva ner, få ut, mina egna känslor, svart på vitt, framför mig. Poesin har alltid funnits med mig, på gott och ont, i nöd och lust. I denna bok finns alla bekännelser, trauman och kärlekshistorier som utspelats under mina sista tonårsår. Mina sista bekännelser innan livet börjar, eller slutar, på riktigt.        
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  Ormgropen,
Jesper Kling
(Dikter)

Utgivningsdatum.
9:e April 2009
ISBN nr:978-91-85807-44-4
60sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Jesper Kling är pjäsförfattare, utbildad skådespelare och numer även debuterande poet. Jesper driver också Klubb Utböling tillsammans med sin fru Cecilia, en poesiscen i Stockholmsområdet där både amatörer och erfarna poeter möts och framför sina, eller varandras, texter.


Ormgropen är en samling tänkvärda
texter i lyrisk form som lämnar mycket över till läsaren att fylla i mellan raderna. Den är en resa mellan det stora och det lilla, det universella och det individuella.
Ormgropen är Jespers debut på King Ink.

Hem Nr 1
Ormen slingrar under huden
Letar hem
Lägger ofruktbara ägg bakom tapeten
Innanför spjälsängens galler ljuder speldosan
I fönstret en släckt stjärna
Mörkret trycker
Ur porerna spiller tillstånd
Vissnande formationers symbios
Lakanen dyngsura av häpnad
Token tjär ädrad på stan
Hjärtats fågel förtappad
Allena bankande på trumma       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  Första kyssen,
Le poete
(Dikter)

Utgivningsdatum.
24:e Mars 2009
ISBN nr:978-91-85807-39-0
121sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Han har beskrivits som en svensk beatnik med en halvgalen utstrålning, en rock n´roll-lyriker på gränsen till besatthet, explosivt färgglad och mycket levande. Han har vid uppläsningar fått åhörare att slå sönder inredningen av agitation.
Nu debuterar han på King Ink Förlag med
Första Kyssen, en diktsvit om en verklighet
ovan vardagen, drömmen om en ny tid, en ny värld och ett andligt upppvaknande.
Ibland med hjälp av en mental megafon, men i detta fall mer likt en suggestiv viskning.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    [!] Intervju Kalmar läns tidning
 

     
  Ur en stenhuggares bildspel,
Daniel Lyrstedt
(Dikter)

Utgivningsdatum.
15:e Feb 2009
ISBN nr:978-91-85807-43
81sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Som filmen genom mina fingrar rör du dig långsamt bakåt. Det är sekvenser, inte bilder av ögonblick, som ristar motiv i stenen. På andra sidan glaset byts ansiktena ut. Nya främlingar passerar rakt igenom rummet.

Ur en stenhuggares bildspel, en samling texter om det som inte bör huggas i sten.       
    Recensioner:  
    [!] Dikt 360 Recension  
       
    Media:  
   
 

     
  Berg och Dalvana -Fragment från sex drömmar och ett liv,
Fredric Gustafsson
(Dikter)

Utgivningsdatum.
15:e Feb 2009
ISBN nr:978-91-85807-42-0
100sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Denna bok, tillika min debut som författare, hade inte sett dagens ljus utan mina skrivarvänner.
Det du håller i din hand är en del av mig, fragment av mina tankar och känslor, både sanning och fiktion. Den här boken är en skrivprocess och en ventil, ett avtryck av kärlek men också av avsky och ibland även hat. Den är ett sökande efter en mening, och hur det känns när kärlek spirar och sedan, när benen slås undan och man plötsligt lämnas ensam.
Boken är uppbyggd i likhet med mina egna berg-ochdalbanor, i form av dikter och aforismer . Den är den där hisnande färden mellan svart och vitt, liv och död, som gör att man ibland, svettig och gen-
erad, behöver nypa sig i armen för att se om man drömmer.
Men det är ju så det är, Livet. Välkommen att ta del av mitt.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  Samvetets bakgårdar,
Jack Edstrand
(Dikter)

Utgivningsdatum.
15:e Dec 2008
ISBN nr:978-91-85807-34-5
85sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Jack Edstrand är en 46-årig journalist, lärare och undersköterska från Västernorrland. Hans kreativa skrivande startade i de tidiga tonåren och skriben-tens journalistiska bana på Mittuniversitetets informationslinje 1985-87. Åren 1986-92 arbetade Jack som vikarierande och fast anställd journalist i dagspressen. Främst som kriminalreporter på Sundsvalls Tidning. Under 1990-talet försörjde sig författaren främst som frilansjournalist och utbildningsledare. Jack Edstrands journalistiska och kreativa skrivande har hållits levande under hela 2000-talet i kombination med arbete som undersköterska inom geriatrik och psykiatri.Ett eskalerande missbruk tog emellertid med sig skribenten på en knappt tioårig skräckresa genom den undre världen, i utanförskap, total förnedring, svält, hemlöshet, fattigdom, till många behand-lingshem, LVM, rättegångar, häkten, fängelsestraff , ett liv på flykt, otaliga kroppsskador och ”nära döden upplevelser”. Det är lejon-parten av vad Jack Edstrands diktsamling handlar om.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  H. K. Kraxmaskin,
Håkan Eklund
(illustrerade texter)

Utgivningsdatum.
15:e Dec 2008
ISBN nr:978-91-85807-31-4
66sid, pocketformat


Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

A N D R A D I K T S A M L I N G E
N M E R A B I L D E R O C H S E N
H A R J A G M E D E N S L A G S D
O K U M E N T Ä R I S K S A G A O
M E T T D Y G N A V M I T T L I V


       
    Recensioner:  
    Lyrans Noblesser
Dikt 360
 
       
    Media:  
    Köpings lokalpress
 

     
  Pragmatisk Demokrati, eller här har ni era jävlar!,
Tony Karlsson
(Roman)

Utgivningsdatum.
20:e Nov 2008
ISBN nr:978-91-85807-33-8
351sid, pocketformat
SLUT I LAGER

Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

”Det egoistiska pliktbudet, vad är det”, frågade kandidaten.”Gudarna ger inte det åt människorna som människorna kan ge sig själva”, svarade observatören med ett leende.”Vad kan människorna ge sig själva”, frågade kandidaten.”Ge sin nästa vad de själva vill ha av dem”, svarade observatören, det är det egoistiska pliktbudet”.”Är det pragmatiskt”, frågade kandidaten.”Nej men det borde vara det”, svarade observatören.”Men då är det väl demokratiskt?””Nej, men budet finns hos alla, även om vissa inte vill kännas vid dess existens, är det ett allmängiltigt och oföränderligt värde som ligger bortom alla sinneserfarenheters räckvidd, möjligt för alla att nå via förnuftet.” 


      Tony Karlsson,
Foto: Mats Wersén
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    Newsdesk
 

     
  Den okända soldaten,
Nick Borgen
(Roman)

Utgivningsdatum.
1:a Dec 2008
ISBN nr:978-91-85807-40-6
380sid, storpocketformat
SLUT I LAGER

Pressinfo?
Maila press@kingink.se

     
       
    Katalogtext  
   

Den okända soldaten är en tät spionthriller i efterdyningarna av 2:a världskrigets Sovjetunionen. Historien tar sin början med att Angeliq Reis får reda på att hennes morfar Martin Sherer, mot alla odds, har överlevt ett av Gulags mest ökända fång läger och nu bor i Sovjetunionen. Hon beslutar sig för att, utan vare sig tillstånd eller visum, ge sig in i landet för att leta efter honom. Med hjälp av en avhoppat rysk professor får hon kontakter på insidan järnridån och börjar en resa som blir till ett äventyr utan motstycke. Hon möter ett land där ålderdomlig maktstruktur står mot nytänkande. Hon jagas som ett villebråd genom områden där naturkrafter kan förgöra varje människas tro på framtiden.

Den okända soldaten är Nick Borgens skönlitterära debut. Delar av boken är baserad på verkliga händelser och ger en trogen bild av dåtidens Sovjetunionen. 


      Nick Borgen,
Foto: Simon Johansson
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    Newsdesk
Sundsvalls tidning
Barometern.se
Norran
 

     
  Svensk poet 2008
(Poesiantologi)

Utgivningsdatum.
1:a Dec 2008
ISBN nr:978-91-85807-13-0
102sid, storpocketformat


Medverkande i årets upplaga med Temat Musik är bland andra:

Sophia Somajo
Cornelia Dahlgren
Marcus Birro
Sara Forslund
Nick Borgen
     
       
    Katalogtext  

 

Svensk poet 2008 är den tredje samlingen med kända och okända svenska poeter.
 Vår ambition har varit, och är fortfarande, att ge ut okända poetiska röster tillsammans med de mer etablerade diktarna. Vi fortsätter att hylla poesin och finner ständigt nya röster och dikter som målar upp oupptäckta landskap för oss.

Årets tema för Svensk poet är musik! Det finns en naturlig koppling mellan poesi och musik tycker vi och därför tog vi kontakt med några olika musiker och hörde efter hur de upplever poesin och texternas betydelse för deras musik.
Några av de medverkande i årets upplaga är: Cornelia Dahlgren, Sophia Somajo, Sara Forslund Nick Borgen och Marcus Birro.


Red. Daniel Watson


Cornelia Dahlgren
Foto: Arash Arfazadeh
    Sara Forslund,
Foto: Simon Johansson
    Recensioner:  
   
Ur recension från BTJ av lektör Rickard Lindholm: "Svensk poet. 2008 är den tredje boken i förlaget King inks serie med antologier där texter av oetablerade och mer etablerade poeter samlas inom samma pärmar. Boken påvisar bredden inom den oetablerade svenska samtida poesin. Här finns en stor variation vad gäller poetiskt tonfall, skrivteknik och tematik. Här finns enkla och direkta dikter, språkexperimentella dikter, korta dikter, prosadikter, dikter på rim och modernistiska dikter... Boken borde tilltala de flesta som är intresserade av att lära känna den oetablerade svenska poesin. ..."
      Sophia Somajo
    Media: Foto: Kalle Gustafsson
   
 

     
  Hårt, kallt, långsamt
(Poesi), Sebastian Forge

Utgivningsdatum.
27:e Okt 2008
ISBN nr:978-91-85807-36-9
154sid, pocketformat
     
       
    Katalogtext  
   

Att med några sammanfattande rader beskriva innehållet i denna bok låter sig inte göras. Därför ska jag göra precis det: Hårt, kallt långsamt består av texter på avigsidor och handlar om skrivandets villkor, om det isiga vemod vilket
tar sig allt större utrymme, om en kärleksrelation bestående av lika delar tjära/magi/ passion, om att anklaga sina hjältar för förräderi, om texters obetvingliga kraft. Boken kan
ses som ett noggrant sammanställd blandning av visselraketer och trögfl ytande litterär lava.
Jag skrev intensivt men manuset föll för en tid i glömska i datorns hårddisk, för att i ett senare skede oförhappandes uppenbara sig för mig igen. Jag släpper loss mina alster och hoppas ni ska komma överens, du och texterna.

Sebastian Forge
www.myspace.com/sebastianforge


       
    Recensioner:  
     
       
    Media:  
    [!] Intervju Östgöta Corren
 

     
  Igår är den sista dagen
(Poesi), Fredrik Stillesjö

Utgivningsdatum.
15:e Sep 2008
ISBN nr:978-91-85807-35-2
98sid, Storpocketformat
     
       
    Katalogtext  
   

IGÅR ÄR DEN SISTA DAGEN
Av Fredrik Stillesjö är en samling dikter i fyra sviter som vill vända på stenar, hitta något i vår tid som gått förlorat. Men samtidigt möta den snabbt föränderliga omvärlden med fötterna i skärgård och
landskap. Författaren blandar olika uttrycksformer, allt från haikusviter över rimmade försök till fri dikt.
Dikterna är typiskt nordiskt förankrade i
naturen och dess mysterier, men har också ett mått av samhälls-kritik. Bakom raderna glimtar även självdistansen
till med en viss underfundig humor.

Fredrik Stillesjö´s debut innehåller dikter som berör på många olika plan, uppvisar en uppfinningsrikedom inom poesin och skapar en stämning som väcker många spännande känslor för läsaren!
Daniel Watson, Red. King ink Förlag


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  Min speciella familj-Med JayJay & Totte
(Barnbok), Michelle Cadeau

Utgivningsdatum.
25:e Aug 2008
ISBN nr:978-91-85807-32-1
38sid, Inbunden
UTGÅTT
     
FINNS ÄVEN PÅ ENGELSKA!
       
    Katalogtext  
   

JayJay och Totte är två svensk-amerikansk-haitiska bröder som bor utanför stora staden New York
med sin svenska mamma och sin haitiska pappa. De pratar svenska, engelska och kreol. De är
precis så där perfekt bruna, som om de alltid har en perfekt solbränna, och har fina lockar och bruna ögon. Ibland tycker JayJay att folk tittar konstigt på honom,speciellt när han pratar svenska med sin mamma. Så han frågar mamma en dag “Varför tittar folk så konstigt på mej? Varför är jag annorlunda?”
Vad tror du hans mamma svarar?
Detta är den första, men inte sista, boken i serien om JayJay och Totte. I vida världen blir de kulturellt, språkligt, religiöst och “rasligt” blandade familjerna fler och fler. Dessa blandade barn står med fötterna i mångfalden - vilken start för dessa
barn. Men hur gör vi med deras frågor? Hur kan vi hjälpa barn från helsvenska familjer att förstå och uppskatta mångfalden? Serien om JayJay och Totte tar upp dessa frågor och visar på hur vi kan svara våra barn och hur vi kan påvisa vad mångfalden kan ge dem.

Michelle Cadeau är mamma till två svensk-amerikanskhaitiska killar som bor utan för stora staden New York...
Hon har länge varit aktiv i flerspråkighetsfrågor och multikulturell identitet. Idén till JayJay och Totte böckerna kom för många år sedan men nu när hennes JayJay och Totte är äldre hade hon tid att förverkliga böckerna.

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    [!]Pressrelease080724
[!]Pressrelease081013
 

     
 

Dikter
(Dikter), Annelie Helsing

Utgivningsdatum.
1:e Juli 2008
ISBN nr:978-91-85807-18-5
51sid, Pocket
       
       
    Katalogtext  
   

Annelie Helsing´s diktdebut.

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  När borta blir hemma – en guide för den moderna utvandrarfamiljen.
(Handbok), Michelle Cadeau

Utgivningsdatum.
15:e Juni 2008
ISBN nr:978-91-85807-26-0
77sid, Pocket
UTGÅTT       
       
    Katalogtext  
   

När borta blir hemma – en guide för den
moderna utvandrarfamiljen.

Vilket äventyr att resa ut i världen! Men hur berättar vi för släkt och vänner? Vad gör vi om vi längtar hem? Hur förbereder man sig? Finns det svenska skolor i utlandet?
Dessa och många många fler frågor tillsammans med tips och intervjuer från andra som gjort resan tas upp i denna guiden Det är inte bara en fakta guide utan tar upp känslomässiga saker också. Med saker som temperartur omvandlare och sko och klädes storleksomvandlare blir detta en guide som du har nytta av långt efter det att du kommit på plats.
När borta blir hemma är ett måste för familjer som skall ta steget och flytta ut i världen om det så är för ett år eller för resten av livet.
Michelle Cadeau, grundaren av SvenskaMammor.com, har i många år svarat på frågor som rör att flytta ut från Sverige. Hon har sett frågeställningar och vad som varit svårt att hitta information om och täckt det i denna guiden. Intervjuer med andra familjer som just tagit steget ut i världen är också en del av guiden tillsammans med tips från Svenska Mammor jorden utöver.

Michelle bor sedan 1994 i USA. Hon bor sedan några år precis utanför Manhattan med sina man och deras två söner.

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    [!] Blekinge läns tidning
[!] Kristianstadsbladet

 

     
  Ditt barns flerspråkighet -ditt val
(Handbok), Michelle Cadeau

Utgivningsdatum.
15:e Juni 2008
ISBN nr:978-91-85807-25-3
77sid, Pocket
UTGÅTT
Övrigt:


       
       
    Katalogtext  
   

Michelle Cadeau flyttade 1994 från Sverige till USAs östkust. Hon är idag Mamma till två pojkar som hon har tillsammans sin man som ursprungligen kommer från Haiti. I familjen Cadeau finns alltså tre språk, tre kulturer och tre uppsättningar
av traditioner.
Michelle’s intresse för  erspråkighet började när hon blev gravid med sin första son 2001. I och med graviditeten startade Michelle Svenska Mammor
(www.svenskamammor.com) och blev snart
en förespråkare för flerspråkighet. Hon var initiativtagaren till, och hjälpte till att skapa kursen ”Ditt barns flerspråkighet” som svenska Mammor över hela världen tar på distans. År 2005 skapade Michelle ett årligt språkläger för utlandssvenska barn. Sedan 2006 har Michelle rest
runt jorden med sina seminarium i  flerspråkighet.
Efter många publicerade artiklar i olika media var nästa naturliga steg en bok i ämnet.
Michelle skriver från hjärtat. Från en förälder direkt till en annan. ”Ditt barns  flerspråkighet – ditt val” är ett måste för den  flerspråkiga familjen.
”Ditt barns  flerspråkighet – ditt val.” är den första i en serie böcker som berör olika aspekter i den  flerspråkiga
familjen.

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    [!] Blekinge läns tidning
[!] Kristianstadsbladet

 

     
  Tjuta med vargarna
(Roman), Marianne Nalle Wikblad
>Ungdom
Utgivningsdatum.
27:e Juni 2008
ISBN nr:978-91-85807-09-3
62sid, Pocket
UTGÅTT
Övrigt:


       
       
    Katalogtext  
   

KAMRATTRYCK OCH MOBBING förekommer i vårt samhälle. Hur långt är vi egentligen beredda att gå för att trycka ned någon annan för våran egen vinnings skull? Har vi en egen fri vilja? Kan man förneka sig själv, i så hög grad, att man mobbar någon annan för att inte bli mobbad själv? Vad händer med rädslan hos en själv när kamrattrycket
är som starkast? Vem är egentligen
starkast? Den som fryser ut någon annan ur gemenskapen eller den som är föremål för utfrysningen?

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  Ett ljus i mitt hjärtas mörker
(Dikter), Gisan Dahlström

Utgivningsdatum.
15:e Juni 2008
ISBN nr:978-91-85807-30-7
73sid, Pocket
SLUT
Övrigt:

Gisans websida
       
       
    Katalogtext  
   

Mitt Hjärtebarn

Jag gjorde Dig i ordning
Mitt kära Hjärtebarn
Bäddade in Dig ordentligt
Nu skulle vi ut på ett äventyr
Du fick dela plats med en av Dina vänner
Det var nervöst att lämna över Dig
Trots att jag visste att Du var i goda händer
Nervositeten bestod i hur Din framtid skulle bli
Jag behövde dock inte vänta länge
Mitt Hjärtebarn har blivit min Hjärtebok

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  Ur ett förlöst chaos
-Håll käften och var snygg!
(Dikter), Marlen Söderberg

Utgivningsdatum.
15:e Juni 2008
ISBN nr:978-91-85807-19-2
144sid, Inbunden
UTGÅTT
Övrigt:


       
       
    Katalogtext  
   

I den här diktsamlingen utforskar författaren vardagslivets konfliktsituationer, sorgens och kärlekens gränsöverskridande. Inlindat i färgstarka bilder med både våldsamma och mer reflekterande, galghumoristiska inslag. Hon har valt de grekiska myterna beroende på, att en myt innehåller ofta en djup psykologisk sanning. Myterna är lika gamla som människorna. symboler, arketyper samt bildspråk har alltid funnits.

Prometheus
Eld
inmurad
i den våldsamma luften
plågad av centralvärme
och malaria
förminskar våra skuggor
till askfärgad smuts
Eld

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  Bergman och Jane
-En nekrokomisk spöksonat
(Roman/Drama), Vladimir Oravsky, Kurt Peter Larsen

Utgivningsdatum.
Utkommer EJ
ISBN nr:978-91-85807-29-1
112sid, Pocket

Övrigt:


       
       
    Katalogtext  
   

BERGMAN OCH JANE
En nekrokomisk spöksonat
BERGMAN LEVER och ger lust att leva.
Radarparet Vladimir Oravsky och Kurt Peter Larsen väcker Ingmar Bergman till liv och låter honom sammanstråla med en wannabe skådespelerska som inbillat sig att vägen till framgång inte nödvändigtvis
är avhängigt av hårt arbete och talang… Bergman och Jane är Grevinnan och betjänten, August Strindberg och spöksonaten, Shakespeare
och Hamlet, Lars Norén och Leif Zern, Tarzan och Jane…
”Det är olustigt att se konstnärer, regissörer och författ are stryka kulturkypare medhårs av rädsla eller annat slags egenintresse. Även jag har den vägen vandrat. Men bara fram till den dag då kulturkyparna inte längre förmådde hämma mig, vare sig i kreativt eller ekonomiskt hänseende. Hur mycket tomgångssnack har jag inte tvingats genomlida i sällskap med dessa officiösa typer kallade kritiker, analytiker och
experter! Dett a djävla parasitpatrask! Kanske var det nödvändigt i början,
för karriärens skull och för att uppnå den position jag så småningom fick åtnjuta, men fan va ångestfyllt och fan vad förnedrande! Fast lite roligt hade jag ändå: när jag fick läsa med vilket allvar de bemötte alla mina lögner och uppenbara påhitt . De trodde på allt - Flugornas
herre om så skulle vara. Och drog däreft er långtgående slutsatser rörande
mina pjäser och filmer… Sånt var kolossalt roligt… Men så småningom omvandlades mitt skratt till skräck: alla dessa avhandlingar, analyser… Ingen avslöjade någonsin bluffen. Eft ersom jag var Gud vågade ingen sig på att ifrågasätta mina budord och slå sönder mina Sinaitavlor.
Vem skrivs dessa så kallade analyser för och varför? Dessa kulturkypare
bryr sig inte ett dugg om konsten. Allt de producerar är uteslutande självändamål: för att främja den egna karriären, för att få husera på någon redaktion, eller bakom någon dörr prydd med en skryttitel.
Världen VILL uppenbarligen bedragas,
eftersom den låter sig bedragas. Jag har nog mitt på det torra men ibland, ibland när den bittra smaken från tiden när jag slickade röv gör sig påmind… Den smaken
slipper jag nog aldrig. Om så maskar slukar de kött sliga resterna av mina ben kommer smaken av röv likväl leva vidare…” Ernst Ingmar
Bergman

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  En barndom
(Lyrik), Birgitta Järvstad

Utgivningsdatum.
15:e Juni 2008
ISBN nr:978-91-85807-03-1
326sid, Pocket

Övrigt:


       
       
    Katalogtext  
   

I En Barndom rör sig Birgitta
Järvstad i sin prosalyriska text från ett
nu - tidigt 70-tal i Sverige med en vuxen
kvinna som berättarjag - till ett då i 40-
talet som barn. Skrivsättet är något nytt
och annorlunda och har ett fängslande
fl öde. Skeendet har sin upprinnelse i faderns
död och pendlar till en början mellan
nu och då i ett möte med en rikedom
av människor ur fl era generationer, för
att sedan stanna i dåtid. Skollivet får ett
stort utrymme, både i stan och på landet,
och tillvaron med fostersystern från det
krigshärjade Europa.
Texten är fantasifull, intensiv och
dynamisk, med ett sinnligt bildspråk
som levandegör barnets värld.
Birgitta Järvstad har tidigare givit ut
två prisbelönta romaner, Första paret
ut (W&W 1958) och Väg mot imorgon
(Bonniers 1961).

 


       
    Recensioner:  
   
Birgitta Järvstad använder sig av en personlig och säregen lyrisk prosa för att beskriva sin barndom.
Hon skriver utsökt, vackert, flödigt och ljusskimrande. Det är en text att ta till sig i små klunkar, attlåta bilderna sjunka in och möta egna plötsligt uppvaknande barndomsminnen - det är så Birgitta Järvstads text verkar.
Lektör Eva Dahlström, BTJ
 
       
    Media:  
   
 

     
  Kollisionskurs
(Dikter), David Engelin

Utgivningsdatum.
26:e Maj 2008
ISBN nr:978-91-85807-28-4
72sid, Pocket

Övrigt:

Blogg: engelin.wordpress.com
       
       
    Katalogtext  
   

VID 14 ÅR’S ÅLDER FÖLL EN POJKE FÖR
EN FLICKA HAN INTE KUNDE FÅ. Han
började skriva dikter om hur allting kändes, hur allting tycktes tappa färg. Tre år har gått sedan den där sommaren, flickor har kommit och gått, dikterna han från början skrev i smyg har nu publicerats
på internet och växt i antal, för att nu
slutligen samlas i en bok.
Detta är inget mer än en tonårspojkes känslor, inget mer än hans bekännelser och liv. Ändå kommer man honom så nära, så brutalt nära, att det ibland nästan blir svårt att andas. För när David skriver är det alltid på liv och död, helt kompromisslöst och utan några som helst skygglappar.
Det sägs att det är bara vid 17 års ålder man kan lämna ut sig totalt mot omvärlden, att det bara är då man kan blotta sitt hjärta fullt ut, om så är fallet är denna bok bekräftelsen.

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   

Från Mitt i Sollentuna:
Ung Norrvikenpoet debuterar

POESI ”Kollisionskurs heter den diktsamling som 17-årige David Engelin från Norrviken kommer ut med om några veckor. Det blir hans debut, om man inte ska räkna de dikter han redan publicerat på sin blogg. Sedan han började skriva poesi för fyra år sedan ha det blivit runt 400 dikter, varav 140 finns med i samlingen.
- Den rymmer en hel del, det mesta är svart. Men inte allt, det finns en del glädje också. Och referenser till Sollentuna. Om att växa upp i Sollentuna, att vara kär i Sollentuna.
 David Engelin går just nu gymnasiet och vill utbilda sig till journalist."


 

     
  En längtares väg
(Dikter), Alexander Carlesson

Utgivningsdatum.
13:e Maj 2008
ISBN nr:978-91-85807-21-5
64sid, Pocket

Övrigt:


       
       
    Katalogtext  
   

Alexander Carlesson, född 1982 och bosatt i Göteborg, debuterar med diktsamling.
Han har tidigare medverkat bl a i Sydsvenskan, GT, Kung Bläck Magazine, Sökaren och Johan Falkmans Den förlorade sonen.

Ur recension från Hallands nyheter av Björn Gunnarsson: "Ett traditionellt elegiskt tonfall är kanske inte vad man väntar sig av en 26-årig poetdebutant. Men Alexander Carlesson, uppvuxen i Varberg, låter även de "lyckliga dagarna i livet" bära en "genomskinlig slöja av sorg". Dödsmedvetandet i samlingen "En längtares väg" är väldigt välutvecklat, och når ibland rent beckettska proportioner i sin svartsyn: "vi lever, längtar och lider/ för en grop." ..."


       
    Recensioner:  
    [!] Dikt360
[!] Hallands nyheter
 
       
    Media:  
   
 

     
  Fader vår
(Roman), Tomas Linnala

Utgivningsdatum.
1:a Juni 2008
ISBN nr: 978-91-85807-23-9
240sid, Pocket

Övrigt:


       
       
    Katalogtext  
   

När föräldrarna plötsligt rymmer hemifrån bestämmer sig Max för att axla ansvaret för slottet och ägorna. Han är fast besluten att ingenting ska förändras. Men i faderns frånvaro uppstår ett maktvakuum som olika människor, den ena galnare än den andra, försöker fylla. Och med en
alltmer påträngande omvärld följer pikanta insikter som tär på den välputsade fasaden.
Fader vår handlar om att bli vuxen, liksom de märkliga människor man kan möta på ett förtrollande vackert uppländskt renässansslott under några sommarmånader.
Och att allting förändras – vare sig man vill eller inte.

Tomas Linnala, till vardags verksam i finansbranschen, har tidigare gett ut NOG och Statsministerns revansch. Han har fått lysande recensioner för sina samtidskommenterande
romaner och den berättarstil där handlingen aldrig står stilla och gapskrattet alltid lurar på nästa sida.

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  Det fattas bitar i mitt pussel
(Dikter), Gunilla Karlsson

Utgivningsdatum.
15:e Maj 2008
ISBN nr: 978-91-85807-15-4
67 sid, Pocket

Övrigt:

http://blogg.passagen.se/pgrrr/
       
       
    Katalogtext  
   

DET FATTAS BITAR I MITT PUSSEL
är Gunilla Karlssons andra diktsamling
kring tankar om hennes sons tragiska
död och tiden efter.
Hennes debut ”Sorgen är kärlekens baksida -Aldrig skall jag sluta älska dig”
(King ink Förlag, 2007) blev en uppmärksammad och rosad debut för hennes enkla men intensiva språk av detta svåra ämne.

Alla som har arbetat med förlust av någon
när och kär kan finna tröst i hennes texter!

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 
     
  sextiosju, sextioåtta...
(Roman), Björn Greitz

Utgivningsdatum.
15:e Maj 2008
ISBN nr: 978-91-85807-22-2
178 sid, Pocket
UTGÅTT
Övrigt:

       
       
    Katalogtext  
   

sextiosju, sextioåtta...
utspelar sig under de händelserika åren 1967 och 1968.
FINN HEDONIUS SKA SNART FYLLA 20 ÅR och hamnar mitt i denna uppbrottstid. Uppbrott på mångaplan. Den nya musiken är katalysatorn. Platsen är Stockholm och dess omgivningar. Världen ligger vidöppen. Men den är fylld av konflikter, krig och revolter. Att förändra världen känns viktigt för Finn men att skapa sig en egen identitet är kanske det primära.
Sommaren -67 är det flummiga solglasögon och flowerpower-dekorerad cykel som gäller. Hippietillvaron begränsas av sista tåget från Östra station. Musiken spelas på Filips. Jimi Hendrix är i stan. Harald heter en vän - som försvinner. Malou heter en ung kvinna som korsar Finns väg. Våren -68 tränger världen sig på. USA bombar Vietnam. Studenterna revolterar. Rasisterna ska spela tennis i Båstad. Sovjetunionen invaderar Tjeckoslovakien. Det är mycket som Finn har att hantera. Världsproblem och kärlek. Ibland blir det rätt, ibland väldigt fel.

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    [!]Pressrelease 080515
 

     
  2
(Dikter), Emelie Cohen, Sanna Larsen

Utgivningsdatum.
1:a Maj 2008
ISBN nr: 978-91-85807-24-6
56 sid, Pocket

Övrigt:

       
       
    Katalogtext  
   

”Att bara vända bort blicken tycker inte
jag är okej” – hur skulle du tolka det? Vad
ser du och vad väljer du att inte se? Det
här handlar om vad vi ser, det handlar
om intryck och det handlar om uttryck.
Det handlar om tolkningar.
Vi har valt ut rubriker för att gestalta
fem samhällsfenomen, både vardagliga
och allvarliga. Med hjälp av poesi vill vi
sedan visa på att var och en tolkar samhället
subjektivt, och samtidigt på hur
stor ordets makt egentligen är.
När du lägger ifrån dig den här boken
hoppas vi att du fått större insikt och
perspektiv på din egen och andras tolkningar.
De är i högsta grad både verkliga
och meningsfulla.

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  Miss Lyckad -En bok till dom som bryr sig!
(Texter/Illustrerad), Miss Lyckad, Illustrationer av Håkan Eklund

Utgivningsdatum.
1:a Maj 2008
ISBN nr: 978-91-85807-12-3
115 sid, Pocket

Övrigt:
Miss Lyckad´s Blogg
       
       
    Katalogtext  
   

Miss Lyckad formulerar i ord den oskrivna
lag som säger att man väldigt gärna får, och även bör, sticka upp och tro att man är bättre än andra, på alla sätt. Miss Lyckad kopplas ofta ihop med skryt, vulgaritet och andra obsceniteter, särskilt här i Skandinavien.

Jag förstår om du kommer att undrar vem Miss Lyckad är. Jag undrade också vem den där kvinnan var. Hon fascinerade
mig något otroligt. Jag ville veta mer. Efter att jag börjat arbeta med henne tog det inte lång tid innan jag i mitt eget liv började fråga mig själv i olika situationer; Vad skulle Miss Lyckad göra?

Att verkligen vara i Miss Lyckads texter är helt fantastiskt och samtidigt totalt skräckfyllt. Jag har blivit tvungen att inse att jag är en alldeles egen person som jag är ensam om att ta ansvar för. Det var något Miss Lyckad gjorde helt klart för mig
från dag ett.

Jag är stolt över att ge ut den här boken och jag är väldigt nöjd med att vara den Enda som skulle kunna svara på din fråga;
Vem är Miss Lyckad?!

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    Pressrelease 080429
 

     
  Tystnaden har så många röster
(Dikter), Therese Erlandsson

Utgivningsdatum.
9 april 2008
ISBN nr: 978-91-85807-17-8
51 sid, Pocket

Övrigt:

       
       
    Katalogtext  
   

Therese Erlandsson debutsamling av dikter

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  Kärlekens Blommor
(Dikter), Eva Cekan

Utgivningsdatum.
9 april 2008
ISBN nr: 978-91-85807-06-2
56 sid, Pocket
UTGÅTT
Övrigt:

       
       
    Katalogtext  
   

Eva Cekan föddes i Tjeckien 1936. Hon läste veterinärmedicin
i Brno och förvärvade titeln ”veterinärdoktor”
(MVDr). Sedan arbetade hon som chef för en laboratoriedjurfarm och dessutom specialiserade hon sig inom ”teratologi” (fosterskadevetenskap).
1969 flyttade hon till Sverige tillsammans med sin make, Dr. Sten Cekan, och sin ettåriga dotter Monika. Hon arbetade som teratolog på Karolinska institutet i Stockholm ända till sin pensionering. Tillsammans med sina medarbetare författade hon 26 vetenskapliga
artiklar och deltog i många världskongresser där hon presenterade sina resultat.
Sina lediga stunder ägnade Eva Cekan åt poesiskrivande
på tjeckiska, senare också på svenska, och dessutom sysslade hon med tavelmålning och keramik. Under 1980 började hon med ikonmålning. Hon utvecklade sig inom denna konstform så att hon började leda kurser i ikonmålning.
Med sina konstverk deltog hon i 27 utställningar. Under 2006 tilldelades hon ett Upplands-Bro kulturstipendium.

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 


     
  Är du med i gaymet?
(Roman), Alexandra Malmberg & Manuela Gaetani

Utgivningsdatum.
17 april 2008
ISBN nr: 978-91-85807-20-8
163 sid, Pocket

Övrigt:

       
       
    Katalogtext  
   

”När jag var 12 år blev jag kär i min första tjej, Karro. Fast det tog mig 12 år att komma på det.”
Det här är en bok som tar med dig till det privata rummet, där kvinnor och män frikostigt berättar om hur de kom in i ”gaymet”. I ett högt tempo levereras
sanningar om kärlek, passion, fördomar och tvivel. Boken bjuder på kända och okända människors egna unika ”komma ut” berättelser, transexuella,
bisexuella och homosexuella personer har gett oss en unik inblick i deras liv.
Oavsett om du är gammal eller ung, nyutkommen eller gammal i gaymet, om du står och tvekar i garderoben eller bara är nyfiken, så är detta en bok för dig!
Välkommen in i gaymet!

 


       
    Recensioner/artiklar:  
   
[!] Metro intervju med Manuela

[!]Recension i P3
[!] Liveintervju Morgonpasset P3
[!] Recension på bokhora
[!] Intervju i City Tidningen
[!]Intervju på Hanky
[!]Intervju Amelia
[!]Intervju Aftonbladet
 
   
Artikel i City tidningen
Artikel i Sydsvenskan. 12 Maj 08
Artikel i QX. 28 Maj 08

 
    Media:  
    Boken "Är du med i gaymet?" medverkar i en dokumentär på kanal5 i programmet "Fråga Olle" länk till Kanal5
 

     
  Det kunde varit du
(Roman), Cristina Styrén

Utgivningsdatum.
14 april 2008
ISBN nr: 978-91-85807-11-6
123 sid, Pocket

Övrigt:

       
       
    Katalogtext  
   

En man var död. Jag hade sett honom bli misshandlad till döds inför mina ögon. Han hade blivit brutalt och okänsligt mördad av en sinnesjuk människa. Det var inte
jag som hade mördat honom. Samtidigt visste jag att min medverkan hade spelat en roll till att han blev så svårt slagen
att han dog av skadorna. Jag led fruktansvärda kval.
Det har gått mer än tjugotvå år, men denna händelse har fortsatt att förfölja mig sedan dess. Jag tänker tillbaka på
hur jag hamnade i en sådan extrem situation och vad det var som ledde fram till att jag blev inblandad i ett mord.

”Den erfarenhet som skildras i boken bekräftar med all önskvärd tydlighet den tidens förhållanden. Övertygelsen om att
man gjorde det rätta var stor med motsvarande självkritiska inställning tjugo år senare. Frågan är om vi förmår att vara
mer ödmjuka och självprövande idag. Kan vi förvänta oss en motsvarande skildring som ”Det kunde varit du” om ytterligare
tjugo år?”
-Odd Greitz,Barn- och ungdomspsykiater, överläkare & verksam som läkare på Maria Ungdom sedan 1984

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  Cigaretthäxan
(Roman), Lena Wistrand
(Ungdom)
Utgivningsdatum.
14 april 2008
ISBN nr: 978-91-85807-08-6
64 sid, Pocket
SLUTSÅLD
Övrigt:

       
       
    Katalogtext  
   

” - Idag ska jag sluta röka!
Jag stirrade på min mamma och glömde helt bort att tugga färdigt smörgåsbiten som jag just stoppat i munnen. Pappa blev så förvånad att han tappade skeden rakt ned i gröt-tallriken. Havregrynsgröt och mjölk skvätte ut över bordet och upp på pappas randiga slips. Svärande rev han av en bit hushållspapper och torkade av slipsen medan han blängde på mamma, som om det var hennes fel.
- Ni behöer väl inte se så chockade ut, sa mamma sårat. Jag har bara bestämt mig för att sluta röka nu. Det är hög tid.”
Till att börja med blir tolvåriga Camilla glad när hennes mamma en dag bestämmer sig för att sluta röka. Men snart förvandlas glädjen till förvåning, rädsla och skräck. För i samma ögonblick som Camillas mamma slänger det sista cigarettpaketet i soptunnan så träder Cigaretthäxan in på scenen…
”Cigaretthäxan” handlar inte så mycket om att sluta röka som om hur viktigt det är att ha hjälpsamma vänner bland
både människor och djur när ondskan och mörkret håller på
att få övermakten


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
 

     
  The Rocky Horror Prostata Show(Roman), Vladimir Oravsky, Kurt Peter Larsen, Ulf Diktonius

Utgivningsdatum.
25 Mars 2008
ISBN nr: 978-91-85807-10-9
112 sid, Pocket

Övrigt:

       
       
    Katalogtext  
   

För tio år sedan kunde jag älska en hel natt utan avbrott både med min fru och älskarinna samtidigt, berättar en man kring 65 till en äldre kamrat, och beklagar sig över det faktum att det sedermera räcker med två, tre älskogsnummer
med bara hustrun innan han är helt utpumpad. När du kommer till min ålder, svarar kamraten, så blir du glad när du kan pinka utan att det gör ont.
The Rocky Horror Prostata Show är en underhållande, humoristisk och tänkvärd bok om och med medelålders och äldre män och deras typiskt manliga problem.The Rocky Horror Prostata Show är en bok för män och deras anhöriga: kvinnor som män. Det är ingen mannosaksskri, dock i miljön där kvinnor är idogare konsumenter
av kultur än män är The Rocky Horror Prostata Show en skälmsk jämställdhetsbok.


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
    [!] Pressrelease 080306
[!] Intervju i Jönköpingsnytt
[!] Pressrelease 080502
[!]Pressrelease från cancerfonden 080506
[*]Motsvarande release hos Cancerfonden
      
  Bo Haller
Från by till by -Allt går igen
(Roman),

Utgivningsdatum.
4 Mars 2008
ISBN nr: 978-91-85807-16-1
281 sid, Pocket

Övrigt:

Bo´s sida
       
       
    Katalogtext  
   

Hade inte föräldrarna valt hans yrke vilket var vanligt på den tiden hade han troligen blivit brandman och fotbollspelare, politiker eller kanske författare.Efter att i tjugo år levt på att skriva åt andra skriver han äntligen åt sig själv. Som färsk 60-åring skildrar han i sin debutbok på ett mycket roande och allvarligt sätt Sverige och världspolitiken från 1950-talet fram till idag. Kanske tog han i lite för mycket när han ensam trodde sig kunna förändra oligopolet och inte minst försäkringsbranschen. Sin kärlek till Jämtland och byn Föllinge går inte att ta miste på. Hans beskrivning av byn kunde ha varit vilken by som helst i Sverige på 50-talet. Redan nu har han inte bara påbörjat sin nästa roman utan en till. Så hungriga läsare håll ut, det kommer mera!


       
    Recensioner:  
    Östersundsposten

Ur Recension från BTJ:
"Det är ett företagsamt födgeni som lotsar läsaren från svenskt 50-tal till nutidens maktmissbrukskultur inom företag och
förvaltning. Kritiskt kommenteras politiker och ideologier. Samtidigt möter vi en stolt pappa till företagsamma döttrar och en syrlig humorist. De dråpliga berättelserna är många."
 
       
    Media:  
   
 


     
  Håkan Bergman
Den sista metern
(Roman),
SLUTSÅLD
Utgivningsdatum.
1 Mars 2008
ISBN nr: 978-91-85807-07-9
100 sid, Pocket
Övrigt:

Håkan´s Blogg
       
       
    Katalogtext  
   

Detta är en berättelse om kärlek och sorg, men framförallt om mod. Detta är en modig bok. Mitt mod. Vad hade jag för drömmar som barn? Vad hade du för drömmar? Vad väntar vi på? Varför kväver vi längtan och låter andra lägga korten på bordet till oss? Min dröm var att få träffa den stora kärleken, och att få hylla den i en bok. Den sista metern är en hyllning till modet och kärleken. Det kan låta konstigt att ha en sådan dröm som barn, men det var faktiskt min dröm, inte din. Det är också en bok om cancer. Vi är inte längre än en diagnos bort från helvetet. Vi är inte längre än ett beslut bort från någonting i livet.


       
    Recensioner:  
   
Ur Recension från BTJ:

"
...två
dramatiska händelser satta i relation till varandra där kärlekens kraft, stärkande och nedbrytande, matchas mot cancern.Texten är expressionistisk, kraftfull och med lyriska inslag..."
 
       
    Media:  
    Intervju i Helsingborgs lokaltidning
 

2007/2008     
  ptyX -2 Faces Apart , illustrationer

Utgivningsdatum.
1 Dec 2007
ISBN nr: 978-91-85807-05-5
67 sid, Pocket (tidningsformat)
UTGÅTT
Övrigt:

PTYX hemsida
       
       
    Katalogtext  
   

ptyX - 2 Faces Apart Vol. 1
En underbart illustrerad bok i fyrfärg med konstnärer från hela världen i fullformat (A4).

 

 
       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
       

     
  Marcus Birro, Christopher O´Regan Inga-Lina Lindquist Mfl
Svensk poet 2007
(Antologi),

Utgivningsdatum.
1 Dec 2007
ISBN nr: 978-91-85807-00-0
144 sid, Pocket

Övrigt:

Marcus Birro´s Blogg


Inga-Lina Lindquist´s Blogg

Christopher O´Regans Hemsida

Miss Lyckad´s Blogg
       
       
    Katalogtext  
   

Med alla Intryck dagens värld bombarderar oss med är det väl nästan självklart att ett Uttryck måste följa på intrycken.

”Själv skriver jag för att inte tappa tålamodet och lappa till människor impulsivt på stan. Jag målar för att inte mörda å jag skriker å spelar apa för att inte självdö. Den här världen är så långt ifrån en värld jag vill leva i och jag vill ändra så mycket att det gör ständigt ont i mitt huvud av alla tyckande tankar som slåss om att komma ut. Jag är så jävla arg!” skriver Miss Lyckad i Svensk Poet 2007. Och Miss Lyckad är bara en av över 50 poeter som känt sig manade att få ge sitt Avtryck genom ett Uttryck!  

54 diktare trängs i denna årsupplaga av Svensk Poet 2007 med förord och mellanspel av Inga-Lina Lindqvist, Christopher O´Regan, Marcus Birro och Miss Lyckad

 


       
    Recensioner:  
       
       
    Media:  
   
[-] Pressmeddelande 071203
[-] Pressmeddelande 071130

[-] Pressrelease 071127
 

     
  B. Hallward
Väglederskan
(Roman),

Utgivningsdatum. 5 Nov 2007
ISBN nr: 978-91-85807-02-4
197 sid, Inbunden
SLUTSÅLD
Övrigt:
       
       
    Katalogtext  
   

Liv flyttar in i en liten by någonstans i Sverige under årets första riktiga sommardag.
Hennes förmåga att leda folk på rätta vägar gör henne genast till en otroligt kär tillgång för byborna, då alla har bekymmer och dilemman som behöver lösas.

Alla utom Edvard, som löser sin huvudvärk med hjälp av ett ihärdigt whiskydrickande och travspelande. Hennes skyhöga arvode justeras enkelt genom att invånarna delger henne hemligheter istället för pengar, och stämningen i det fridfulla lilla samhället blir allt mer uppsluppen och lättsinnig i takt med att bördorna tas från deras axlar.

Men plötsligt visar det sig att hon eftersöks av en kriminell kasinoägare som erbjuder 300.000 euro till den som avslöjar var hon finns, och bybornas moral ställs på sin spets.

Vem är hon egentligen, varför har hon kommit hit och vad händer med deras hemligheter om de röjer henne? Kan hennes vägledande råd värderas i pengar och vem vågar förråda henne?

 
       
    Recensioner:  
    [!] Recension på Boksidan  
       
    Media:  
       


       
  Åsa Popp
För en del är det enkelt
(Dikter),

Utgivningsdatum. 25 Okt 2007
ISBN nr: 978-91-85807-01-7
102 sid, pocket, Illustrerad(Färg)
SLUTSÅLD

Övrigt:

blogg.passagen.se/notlikeothergirls
       
       
    Katalogtext  
   

"För en del är det enkelt" är Åsa Popp´s debutbok. Den är matad med färgglada illustrationer som Åsa själv skapat tillsammans med sina dikter.

 
       
    Recensioner:  
   
På Adlibris:

Åh, guld och gröna skogar! Jag älskar illustrationerna som så träffsäkert tolkar olika väldigt viktiga situationer i relationer, vardagen och i tankesätt. Men det bästa är ändå Åsas synsätt som är så på pricken sant och rätt. Vilket hon visar med sina dikter som ger mig sån kraft och hopp eftersom jag får bekräftat för mig att det verkligen är så enkelt. Därav en mycket passande titel!
av Martin Edvall
 
       
    Media:  
       


     
  Håkan Eklund
Manifesto Doghead
(Dikter),

Utgivningsdatum. 17 Okt 2007
ISBN nr: 978-91-85807-04-8
60 sid, pocket

Övrigt:

Doghead Hemsksida

Dogheads Blogg

       
       
    Katalogtext  
   

Vägen för mig att få ge ut en diktsamling
har varit lång, rolig och tröstlös.
När den omöjliga drömmen
slutligen visar sig möjlig är det
faktiskt så att man
inte tror det är sant.
En förstummad glädje.

Jag har i Manifesto Doghead sammanställt
de dikter som jag själv är mest nöjd med.
Manifesto Doghead är mitt första
framträdande på denna tuffa arena.

Manifesto Doghead är det bästa jag kan.

- Håkan Eklund

 

 
       
    Recensioner:  
   


Marcus Birro
om "Manifesto Doghead":

"det mest livfulla, vackra och roligaste
jag läst inom poesin på länge."Recension från BTJ(BiblioteksTjänst, BTJ-Häftet) av Lektör Rickard Lindholm (Citat)-
"Manifesto doghead är en ojämn men spännande diktsamling som utan tvekan har flera språkliga höjdpunkter, samtidigt som vissa formuleringar riskerar att mynna ut i intetsägande självklarheter. Boken borde
med sitt enkla och lättlästa språk kunna tilltala även ovana lyrikläsare"


Recension Dikt 360

 
       
    Media:  
    [-] Intervju i Köpingtidningen
[-] Intervju i personaltidning
[-] Intervju i Dagens Arbete

 


     
 

Michael Nyhaga
Lika svårt som det är sällsynt
(Roman),

Utgivningsdatum. 24 Sep 2007
ISBN nr: 978-91-976121-9-7
120 sid, pocket

Övrigt:

       
       
    Katalogtext  
   

I "Lika svårt som det är sällsynt" växlar berättarperspektivet med personerna. Döden, fundamentalism och grubblerier är teman i denna historia som berättas med drivet språk och i snabbt tempo.

"En flintskallig man går efter oss på trottoaren med vaggande överkropp. Han är i femtioårsåldern och skulle se alldaglig ut i sina sommarkläder om det inte vore för tryckbokstäverna på t-shirten som uppmanar till strid mot Sodom. Vad det nu betyder."

Michael Nyhaga har tidigare skrivit filosofiboken "Man kan inte vara skeptiker när det gäller sanning" (Symposion 2004). Det här är hans skönlitterära debut.

 

 
       
    Recensioner:  
    [!] Recension i Helsingborgs Dagblad

Recension i SIF tidningen 10/07(Citat):
"en berättelse om frihet rädsla och utveckling", "poetisk och stämningsfull "


Recension från BTJ(BiblioteksTjänst, BTJ-Häftet) av Lektör Rickard Lindholm (Citat)-
"Texterna gestaltar originella och tänkande personers kamp med livet. Här finns religiösa grubblerier, relationsproblem och funderingar kring döden. Denna lovande och välkomponerade litterära debut är skriven på ett drivet och snabbt, men ändå utmejslat språk."
 
       
    Media:  
    Pressrelease Newsdesk

 

     
  Linda Odelmar
Saker under huden
(Dikter),

Utgivningsdatum. 10 Sep 2007
ISBN nr: 978-91-976121-8-0
52 sid, pocket

Övrigt:

       
       
    Katalogtext  
   

Linda Odelmar´s debutsamling av Dikter

 

 
       
    Recensioner:  
   
Från Adlibris


Människans djup o hopp!
Vacker insiktsfull samling
 
Efter att ha läst lyrik av Linda i antologier och på poetsajten poeter.se så blev jag jätte glad då hon tog steget till att publicera en egen diktsamling!
Denna samling får helt klart 5 stjärnor av mig.
Linda skriver om människans djup, det fördolda och det osköna, det mörka som kan omsluta en människa men samtidigt blottar man ett ljus och i den brottningsmatchen så känns det vackert hoppfullt. Linda tar upp det viktiga i sina texter, om hur unika vi är och att vi alla har människovärden, men hur samhället stressande drar bort oss från vår egna väg och att det då är lätt att hamna i mörkrets värld.
Lindas diktsamling är unik och jag hoppas det blir många fler för då kommer jag vara en trogen kund!
Önskar henne varmt lycka till!
av Inga-Lill, 2007-09-27
 
   
Recension från BTJ(BiblioteksTjänst, BTJ-Häftet) av Lektör Agnes Lidbeck (Citat)

"Omslaget ger en tydlig bild av texternas tematik. En flicka vänder ena sidan, i prydlig siluett, mot en
doftande ros...Hon understryker denna tudelade känsla dels genom
kommatering, genom att infoga parenteser med kontrastverkan, dels genom ett rakt tilltal som benämner många
av de svåra upplevelser som hon delar med många andra unga idag."


 
    Media:  
   

 
     
  Pär Darell
Degussa skincare
(Dikter),
SLUTSÅLD
Utgivningsdatum. 15 Juni 2007
ISBN nr: 978-91-976121-7-3
56 sid, pocket

Övrigt:

    Beställ: order@kingink.se  
       
    Katalogtext  
   

Degussa skincare är ett tyskt företag som bland annat gör tvål, då främst till större företag och industrier. Dikterna är utformade och skapade mellan våren 2005 och hösten 2006.

 

 
       
    Recensioner:  
   
 
       
    Media:  
   

 
     
  Gunilla Karlsson
Sorg är kärlekens baksida
-Aldrig skall jag sluta älska dig
(Dikter),

Utgivningsdatum. 16 Maj 2007
ISBN nr:978-91-976121-6-6
100 sid, pocket

Övrigt:

http://blogg.passagen.se/pgrrr/
       
       
    Katalogtext  
   

Alla föräldrars mardröm är vår verklighet
Den där dagen när vi fick beskedet
om att vår äldste son inte fanns kvar i livet längre, den dagen delades livet i två delar:
Livet före och livet efter.
Följ med mig genom mina första två år i livet efter, som bara är början på resten av mitt liv....
Kanske kan jag genom mina ord hjälpa, trösta, beröra. Kanske kan jag ge er en liten tanke att ta med er i livet,
Tanken att aldrig ta något för givet!

Jag är mamma till tre barn
Två här på jorden och en i andevärlden.
En lördag i april 2005 fick vi beskedet att vår äldste son 23 år gammal
hade omkommit i en trafikolycka under natten.
Den stunden delades mitt liv i två delar
Döden delade mitt liv i ett före och ett efter
Den natten slogs allt i sönder
Jag skrev tydligen ner mina tankar från den förmiddagen för ett år senare hittade jag ett anteckningsblock där jag skrivit följande:

Idag stannade tiden.
Det som vi trodde skulle bli en vanlig lördag blev ett helvete.
Satt vid frukostbordet och pratade med min man. Vad skulle vi hitta på idag? Och inget bra på TV ikväll heller! Vi kör in och tittar på starten för rallyt, tyckte mannen. Ja, så kan vi hyra någon film också till ikväll, sa jag. Jag står i duschen. Klockan är nog kvart över tio. Har precis tagit balsam i håret när min man knackar på dörren och säger nåt. Vad är det nu? Stänger av vattnet och öppnar. Ta på dig kläderna! Polisen är här! Polisen! Här! Nej!. Tankarna snurrar i huvudet. Min dotter och min yngste son ligger här hemma och sover. Alltså.....
Är det Rickard? Min man nickar. Nej det får inte vara sant. Inte Rickard! Han är död! Tanken kommer omedelbart. Det är detta vi har pratat om i krisstödsgruppen på jobbet. Polisen kommer alltid hem till en vid dödsbud. Hjärtat bultar. Pulsen springer iväg. Kroppen skakar! På med kläderna! Glömmer torka mig. Underkläder, byxor och tröjan kommer på ändå. Där vid köksbordet sitter dom. Två poliser i uniform. Är han död? Ja, tyvärr. Nej! skriker jag ........Det får inte vara sant! Kommer ihåg att jag får en kram av en av poliserna. Sen stannade tiden!
Mitt barn! Min lille Rickard! Jag började skriva när jag upptäckte att mina barn skrev om sina känslor. Kanske det även för mig var ett sätt att få ur mig lite tankar. Det har blivit mycket skrivande sedan den dagen i april 2005.

Gunilla Karlsson

 

 
       
    Recensioner:  
    [!] Recension av Katerina Janouch
 
       
    Media:  
    [-] Gunillla bloggar åt Kommunalarbetaren
[-] Intervju i Kommunalarbetaren


 
     
  Jenny Svensson-Rosberg
I skuggan av ett liv
(Dikter),

Utgivningsdatum. 1 Mars 2007
ISBN nr: 978-91-976121-4-2
83 sid, pocket
SLUTSÅLD

Övrigt:

       
       
    Katalogtext  
   

I skuggan av ett liv, är min debutbok inom poesi, och är uppfylld med ett 70-tal av mina egna favoritdikter. Efter att snabbt ha fått mogna genom ett liv av smärta, förlorad kärlek, besvikelser och fall genom ungdoms spiraler så har dikterna varit Det som hållit mig över ytan och varit som ett ljus i mitt mörker.

Dikterna handlar om det hela, livet, livserfarenheter, om det jag tror på, om sorger och brustna hjärtan och åtskilliga tårar, om det vackra och det smärtsamma.

Till 96 % är alla dikterna, känslorna i orden i boken självbiografiska och handlar om allt mellan himmel och jord. Och jag hoppas att du ska kunna läsa mina ord och kunna relatera till en del av dem som kan ge lite ljus på den här mörka skuggan vilken vilar över oss alla, över mig och våra liv. Att du genom att läsa mina dikter ska få en glimt av det ansikte som skyms under skuggan och inse att en lycklig fasad inte alltid är vad den verkar. Och även lära känna mig och förstå att du inte är ensam. Så jag hoppas att du nu ska vilja läsa mina ord, mina dikter och få dig en glimt in i skuggan av ett liv.

Jenny Svensson Rosberg

 

 
       
    Recensioner:  
   
 
       
    Media:  
   

 
     
  Fredrik Österling
Den musiska fronten, (Roman)

203 sid.
ISBN:978-91-976121-5-9,

Övrigt:
Operabloggen
       
       
    Katalogtext  
    "Den musiska fronten" är en skröna om det svenska klassiska musiklivet och dess konstigheter men också en berättelse om kärlek och kärleken till musiken. Adrian L Nilsson och Lisa Augen upptäcker musikens oanade och oroande förmåga att direkt forma och påverka människors sinnestillstånd och handlingar. Genom gruppen Action Musagète försöker de förändra världen, människorna och kulturpolitiken...

Fredrik Österling är tonsättare. Vid sidan av komponerandet, är Österling även verksam som föredragshållare och skribent. Under åren 2001-2004 var Österling förbundssekreterare för Föreningen Svenska Tonsättare. 2004 anställdes Österling av kulturdepartementet som huvudsekreterare för den statliga orkesterutredningen (SOU 2006:34). Sedan hösten 2006 delar Österling sin tid mellan komponerande och arbetet som organisationsansvarig på Svenska Musikerförbundet.
 
       
    Recensioner:  
    [!] Recension på Bokhyllan
 
       
    Media:  
   

 


     
  Svensk poet 2006, Antologi

Sidor: Ca 100s
ISBN nr: 91-976121-2-X
Omslag: Daniel Jeppsson
Förord: Marcus Birro

Övrigt:

Svensk poet hemsida

       
       
    Katalogtext  
    Svensk poet 2006 är en Antologi med 38 etablerade och oetablerade Svenska diktare. Den inleds med ett förord av författaren och poeten Marcus Birro som också medverkar med en dikt från sin senaste bok "43 dikter".

Svensk poet 2006
-En samling av Svenska diktare

”Använd inte telefonen. Folk är aldrig beredda att svara. Använd poesin” skrev en gång diktaren och författaren Jack Kerouac och kanske är det något som vi alla borde lystra till i dagens häktiska värld. Därför kommer nu svaret på era önskningar, drömmar och
funderingar. Svensk poet 2006! En samling av Sveriges poeter. Unga, gamla, okända, kända poeter samlas här och uttrycker sina tankar i vackra poetiska
framställningar.

Vi vill skapa ett avtryck i tiden för att visa att poesin inte är någon avlegad gammal relik för diverse gråa kulturpersonligheter med mer åsikter än innehåll om vad dikter skall innehålla eller uttrycka. Här kommer istället en bok för alla skriven av alla. Poesi är inte konstig, svår eller tråkig. Den är vacker, njutbar och effektfull. Som en sång där bara orden finns och man får skapa melodin själv. Läs själva och se!

38 diktare trängs i denna bok med förord av Marcus Birro känd poet och författare.

Daniel Jeppsson red. Svensk poet 2006,
King ink Förlag

 
       
    Recensioner:  
   
 
       
    Media:  
    [-] Marcus Birro´s boklista
[-] Pressrelease 061204
[-] Intervju med Daniel Jeppsson(Watson)
[-] Pressrelease060919
[-] Kulturbloggen

 
     
  Emilia Berg,
Flyga över Himalayas berg
(Dikter),
UTGÅTT
50 sid.
ISBN 91-976121-3-8,Övrigt:       
       
    Katalogtext  
   

Emilia Berg släpper här sin debut inom poesi genren och den kännetecknas av varma och natursköna skildringar av vardagslivets lidelser och kval.

Det är en debut som i många avseenden bokstavligen flyger fram över den
poetiska himlen.

Läs och begrunda denna debutans mästerliga poetiska uttryck !

Daniel Jeppsson, red King ink Förlag

 

 
       
    Recensioner:  
   
 
       
    Media:  
   

 

       
  Daniel Jeppsson,
Fragment under tiden(Dikter),

50 sid.
ISBN: 91-976121-0-3,

Övrigt:

King ink Nova

       
       
    Katalogtext  
    En diktsamling av Daniel Jeppsson
Det började som en novell. En historia om lösryckta händelser under tiden infångade av minnets flyktiga
och osammanhängande nyckfulla egenheter.
Från möten med…henne…och under tiden…
stunderna mellan…tider som gick, tider passerade…glömda, kanske inte viktiga men i allra högsta grad…där…som minnen lösryckta…omformade till…
”Fragment under tiden”…

Daniel Jeppsson är en konstnär och författare född 1973 som skriver skönlitteratur och lyrik.

"Fragment under tiden" är hans debut och bygger på samlade dikter under åren 1989-2006.

Citat från recension av kulturbloggen: "...här mötte mig enkla dikter med ett härligt språk som både är nutida och ändå urtida. Min övertygelse är att det allra bästa, de största, mästarna, detta känns igen just på att det de åstadkommer ser så enkelt ut. Därför tror jag att Daniel Jeppsson kommer vi att höra mer om och ifrån."

 
       
    Recensioner:  
    [!] Kulturbloggen
 
       
    Media:  
    [-] Radio "Stationsvakt/Sju minuter"
[-] Intervju på Dikt360